Video – Hidroizolația corectă a băii la #CasaTifui

Băile de la #casatifui sunt acum foarte bine izolate împotriva scurgerilor de apă. Ovidiu a hidroizolat pereții și podelele băilor cu Baumacol Proof, o hidroizolaţie acrilică monocomponentă, de culoare galbenă, fără solvenţi, impermeabilă la apă, permeabilă la vapori. Este potrivită pentru etanşarea fără rosturi sub placaje ceramice, la interior în băi, duşuri etc. Se aplică în minim două straturi, grosimea finală fiind de aproximativ 1 mm. Este ușor de aplicat, cu trafaletul sau cu fierul de glet, în minimum 2 straturi, ca să fie eficient. Suprafața trebuie neapărat să fie bine amorsată. Stratul al doilea trebuie aplicat după uscarea celui dintâi și de asta îți dai seama atunci când, dacă atingi, stratul nu se mai lipește de deget.

Consumul acestei hidroizolații de la Baumit este de aprox. 1.5 kg/m²/mm. Așa că fă-ți bine calculul pentru suprafața pe care trebuie să o acoperi. Cantitatea poate să difere și în funcție de finisarea pe care aplici primul strat. Evident, depinde de  rugozitate.

Ovidiu s-a gândit că această operațiune va decurge normal, fără probleme. Dar totul s-a oprit atunci când a avut nevoie de manșoanele speciale de cauciuc prin care să pătrundă conductele prin hidroizolație. El spera că aceste elemente, foarte comune in vestul Europei, pot fi cumpărate foarte ușor și din România. După o săptămână de căutări Ovidiu s-a îngrijorat, pentru că nu a găsit nicăieri ce avea nevoie. A sunat la vreo 20 de firme din România care vindeau sisteme de hidroizolații și a aflat că meseriașii care aplicau hidroizolația spuneau că manșoanele de perforare nu sunt necesare. Din acest motiv nimeni nu avea stocuri de așa ceva. Până la urmă a reușit să găsească ce îi trebuia la ProvenSystem, care, surprinzător, aveau pe stoc manșoanele pentru străpungeri prin hidroizolație.

Vezi în video cum a făcut Ovidiu hidroizolația corectă la #CasaTifui!

4 Comentarii

Ion Doinita 18/01/2021 la 02:58 Reply

Spune-ne te rog unde ai gasit acele mansoane?

Ioan Petras 18/01/2021 la 12:08 Reply

Ovidiu Țifui = întruchiparea perfecțiunii

Andrei Florin Doru 21/04/2021 la 21:51 Reply

CASA FAMILIEI MELE AM DE HIDROIZOLAT DOUA BAI UNA LA PARTER ALATA LA MANSARDA CARE E DIN LEMN.SUNT IN FAZA AIA DE FINISAJE .SI MA GANDESC CU GROAZA CA TREBUIE SA SUPRAVEGHEZ ECHIPA SA STIU CA IESE TREABA BINE FACUTA.SUNT ANDREI DIN BUCURESTI

Lucian 22/08/2021 la 10:43 Reply

Ar fi fost corect ca manșetele pentru hidroizolație sa fie introduse un jurul niplurilor și nu în jurul dopurilor – asa cum face meșterul care aplica acele manșete.Ideal ar fi ca manșetele sa se unească(lipire eventual) cu izolația tuburilor de apa din perete pentru ca acolo este posibilitatea de a se forma condens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.