Video – GAZONUL MEU MERITĂ EFORT

De o săptămâmă lucrez în grădină să refac gazonul, dar și alte pocinoage pe care mi le-au facut cârtițele. Cred că am slăbit 1 kilogram. Îmi place mult gazonul din curte și mi l-am dorit foarte tare. Dar trebuie întreținut cu grijă în anumite perioade ale anului.

Primavara, cât timp este răcoare, îți recomand o scarificare. Operatiunea asta rărește puțin iarba și îi dă spațiu să respire. De exemplu, la a doua scarificare a celei mai bune zone cu gazon din curtea #casabuhnici, mașina a scos la iveală multe fire de gazon mort. Cu niște umezeală, ar fi putut apărea fungi. Iarba scoasă prin scarificare va fi transformată în compost. Pe scurt, este de fapt o periere atentă și în profunzime a gazonului. Eu îți recomand să împrumuți o mașină de scarificare, dar dacă nu ai mult gazon, merge și cu o greblă. Dacă folosești o mașină, ai grijă la aspersoarele sistemului de irigații. Ți le poate distruge.

Voi mai face în anumite locuri denivelate și o supraînsămânțare care îmi va îndesi iarba. Folosesc pentru asta pământ din locurile în care am săpat la gardul viu, îl amestec cu nisip, apoi îl împrăștii acolo unde este nevoie.

Vezi în video toată operațiunea în detaliu, dar și ce sămânță de gazon recomand!

5 Comentarii

Neagoe George 16/04/2020 la 22:09 Reply

Poți prinde cârtițele când mișcă pământul, le tragi afară cu o sapă că tot stai acasă de o lună. Eu am scos vreo trei astfel.

Mirel Grosu 17/05/2020 la 10:02 Reply

Multumesc pt sfaturi,sunt foarte practice,nu trebuie sa fi ne-aprat profesionist,…chiar daca fiecare are cunostinte cit de cit,…ceva in plus sau improspztarea memoriei nu strica niciodata…

Gabriel 24/05/2020 la 20:23 Reply

Ce plasa de cartita ai pus?
Multumesc

Mihaela 18/02/2022 la 16:19 Reply

Buna ziua, ce scarificator utilizati?

    George Buhnici 16/03/2022 la 21:55 Reply

    Unul metalic de imprumut. Nu mai stiu marca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.