Video – GATA CU 10 LUNI MAI DEVREME?! AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA

Autostrada Râșnov – Cristian va fi gata cu 10 luni mai devreme. Dacă luna trecută, când am filmat noi, părea a fi gata în Decembrie, astăzi, ministrul transporturilor a anunțat luna Noiembrie. Adică vom putea merge cu 130 de kilometri pe oră încă din luna Noiembrie. Bucata de 6.7 kilometri face parte din autostrada București – Brașov care va trebui continuată de la Ploiești la Râșnov.

Cand am vizitat noi șantierul lucrările erau în toi, constructorul se concentra pe traversarea DN 73 A Râșnov – Zărnești. Ghidul nostru a fost Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov. Pasajul trece peste o cale ferată și în același timp, peste drumul care face legătura între Zărnești și Râșnov. Dar drumarii au pregătit loc și pentru o a doua cale ferată, dar și pentru o posibilă electrificare pentru trenuri. Autostrada va avea două benzi pe sens plus o bandă de urgență și un spațiu de separație cu parapeți între cele doua sensuri.

Șantierul a funcționat și zi și noapte, chiar dacă probabil a deranjat câțiva vecini. Important era să termine cât mai repede. Cu siguranță că această mică -pentru moment- autostradă va determina autoritățile din Cristian și Râșnov să își adapteze politicile de dezvoltare.

Vezi video despre stadiul lucrărilor cu puțin timp în urmă:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.