Video – EXCLUSIV. UPDATE PROGRAMUL FOTOVOLTAICE
Cornel Brezuică, Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, ne-a explicat astăzi cum va continua programul Casa Verde Fotovoltaice.
Va fi continuat din 6 Noiembrie de la ora 10. Am aflat de la președintele AFM că înscrierile vor avea câteva mici condiții în plus, care să fie conforme cu normele europene și care să permită înscrierea dosarelor în mod echitabil.
O altă veste bună este aceea că în scurt timp exceptarea de autorizație de construcție va fi reintrodusă în legea de autorizare a construcțiilor.
Vedeți interviul mai jos.
Este plin de informații utile.
Așteptăm și întrebări!
5 Comentarii
Salut George,
Spre fericirea mea sunt una din persoanele care este inscrisa corect in program – cel putin asta mi-a transmis compania.
O intrebare ar fi de ce nu primim un raspuns din partea AFM cu privire la dosarele ce au fost inregistrate in program?
Nu era bine sa primim raspuns si sa apara un info. pe AFM cu privire la ce s-a gresit si sa fie anuntati cei care vor sa se inregistreze, pentru a-si pregati din timp documentele?
BTW… inceputul interviului a fost bun insa ati deviat pe masine, febletea ta… 🙂
Oricum felicitari! Cele bune!
Salut George, aș vrea să știu dacă există discuții ca pe viitor sa existe o “casa verde” pentru pompe de căldură. Mulțumesc anticipat!
Început de program cu stîngul.
Domnule Bunici, știați că la programul de fotovoltaice s-a început înscrierea NEOFICIALA încă de anul trecut ?
Știați că s-a perceput si o taxa neoficială de înscriere?
Știați că în prezent sunt instalatori validati care percep suma integrală pentru montarea acestor panouri , urmînd ca în momentul decontarii sa returneze cei 20000 lei către beneficiarul programului ?
Dacă toate acestea vi se par lucruri corecte …..
Ce instalator validat are suportul financiar necesar sa monteze pe cheltuiala lui asa cum spune legea si contractul pe care l-a semnat cu AFM-ul macar 500 de panouri ?
Avînd în vedere faptul că sistemul complet (chitul ) de fotovoltaice fara manoperă, vorbind de unul mai performant , poate ajunge si la 20000 lei. Deci 500 chituri x 20000 lei = 10 000 000 lei .
Va rog sa-mi arătați si mie care este acel instalator validat……
De ce nu se pune sub semnul întrebării si capacitatea instalatorului de a realiza aceste lucrari ?
Avînd în vedere faptul că si societatea comercială pe care o reprezint a fost validată ca instalator, după ce am analizat mai atent problema , am ajuns la concluzia ca desi am un număr de 14 electricieni nu pot face fata la cerința din piața. Contractul cu AFM-ul, dar și legea nu ne permit să facem discriminări in privinta beneficiarilor. Cu alte cuvinte nu poti refuza nici un client care vine sa se inscrie in program. Neavînd suportul financiar decît pentru realizarea a maxim 150 (si acestea cam trase de par… ) astfel de instalatii, am decis ca nu este cazul să ne avintam in semnarea contractului. Pentru a monta o instalatie de 3 kw intr-o zi avem nevoie de un minim 2 electricieni foarte foarte buni. Dacă nu ii avem….
Astept o parere din partea dumneavoastră
daț era simplu cu limitarea introducerii: se dadeau voie la dosare raportat la numarul de angajati ai companiei…
Salut George,
sunt un instalator de fv in Italia ,se tot vorbeste de 20000 lei pentru un chit de 3 kWp fara manopera , eu le vand cu instalare si toata practica birocratica incusa la un pret mult mai mic cu materiale de foarte buna calitate. Inteleg ca aveti o mare nevoie de instalatori ,de ce o firma de electricieni care face instalatii electrice de joasa si medie tensiune si nu sunt ,,validati”nu pot instala aceste sisteme?