Video – De ce a ales Ovidiu placarea ceramică la #CasaTifui

#CasaTifui a ajuns la operațiunea de montare a pardoselii. Ovidiu a ales să pună peste șapa încălzirii în pardoseală plăci ceramice Intero Bianco Gres Rekt. Mat. de 60/120 cm, de la Venezia Showroom din Cluj. Cuvântul “Rekt” din descriere înseamnă că fiecare placă a fost rectificată după ce a fost scoasă din cuptor. Rectificarea este necesară dacă vrei să se îmbine toate plăcile perfect. Pentru că în fabrică, placa crudă de gresie intră într-un cuptor de coacere. În timpul coacerii și deci al procesului de pierdere a apei, unele plăci se pot deforma. De aceea, ca să fie sigur că toate laturile sunt perfecte și că toate unghiurile sunt drepte, plăcile intră la procesul de rectificare. Cu ajutorul acestei operațiuni, poți să fii sigur că nu vei avea probleme de aliniere la montaj.

Ovidiu a avut noroc de un consilier foarte bun, care să îl ajute să cumpere placările potrivite pentru #CasaTifui. Lucia Andreicuț de la Showroom Venezia Cluj spune că de multe ori, clienții vin hotărâți sa cumpere ceva, dar după discuții despre amănuntele proiectului își dau seama că ceea ce vor nu este deloc potrivit. Așa că trebuie să aleagă altceva.

Plăcile mari de pe podea au particularități la montajul pe pardoselile cu încălzire, pentru că există probabilitatea să aibă probleme. De aceea, Ovidiu a montat într-o anumită zonă un profil special cu rolul de rost de dilatare. În același timp, adezivul plăcilor trebuie să nu fie rigid, ci flexibil, ca să permită mici deplasări cauzate de dilatare.

Pentru podelele și pereții băilor, Ovidiu a mai ales două tipuri de ceramica. Libero beige 1600x200x6 pentru baia copilului și Libero Marrone 1600x200x6 pentru baia matrimonială.

Vezi în video toate amănuntele unei placări ceramice de succes!

 

1 Comentarii

Costel Archiudean 22/01/2021 la 23:18 Reply

Felicitari pentru materialele ceramice alese! V-as ruga sa imi spuneti cum ati executat rostul de dilatatie perimetral si sa motivati lipsa unei folii de desolidarizare (ditra, dyso etc) intre sapa incalzita si placajul ceramic. Va multumesc si va transmit aprecierea mea pentru materialele video pe care le realizati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.