Video – CUM SĂ RENOVEZI CORECT FAȚADA

Fațada #CavaleriaHub aștepta de ceva vreme să o refacem. Dacă nu vă mai amintiți cum arăta fațada, pun mai jos câteva fotografii din stadiul în care am găsit-o. Vremea bună ne-a încurajat să pornim și această acțiune. Baumit ne-a trimis toate materialele, iar echipa renoVATA a început lucrul. Cel mai greu a fost să găsim o schelă, pentru că majoritatea celor care închiriază schele vor numai proiecte de multe mii de metri pătrați și nu se încurcă cu fațade mici ca la noi. În cele din urmă am găsit o firmă care s-a îndurat să ne închirieze o schelă dar la preț piperat.

Însă înainte de fațadă, a trebuit să lucrăm la fundație. Am săpat cam 1 metru în jurul fundației, am curățat bine betonul, am încărcat cu polistiren expandat și adeziv până am adus-o la drept. Apoi am venit cu un strat de hidroizolație pe toată înălțimea fundației, am pus membrană cu crampoane și un strat de material geotextil. În șanțul din jurul casei am colectat scurgerile pluviale de pe acoperiș, am pus un tub de dren și am umplut cu pietriș cu diametru de peste 30 mm, care să nu țină apa prin capilaritate. Abia după aceea am putut sa punem schela.

Mai întâi am spălat fațada cu apă sub presiune, apoi au fost montate niște profile foarte ingenioase la ferestre și la uși. Profilele au rol de protecție, pentru că pe ele am prins folie, dar și rol de etanșeizare între tencuială și rame.

Vlad Manoloiu ne-a explicat pe îndelete toate etapele refacerii fațadei și a promis că va reveni să arate și ultimele etape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.