Video – Cum repari ieftin termopanele

Ce faci dacă ai termopane prin care trece frigul și zgomotul? Andrei a pățit asta, dar nu i-a fost ușor să găsească un meșter care să rezolve problema. Unii dintre ei i-au spus că soluția este înlocuirea completă a ferestrelor. Știi că asta înseamnă moloz, multă muncă și tot restul. Dar a apărut un meseriaș care i-a rezolvat problema. A înlocuit doar sistemul metalic de feronerie și au dispărut atât zgomotele de afară, cât și curenții de aer rece care pătrundeau în casă.

La scurt timp după ce s-a mutat cu chirie în apartamentul cu pricina, Andrei auzea sunetele de afară ca și cum ar fi avut ferestrele deschise. Când a venit vremea rece, a observat că și frigul pătrundea în casă prin spațiul dintre ferestre și rame. A vorbit cu vecinii și a aflat că nu este singurul. Mulți aveau aceeași problemă. Atunci a încercat, împreună cu proprietarul, să găsească o soluție. Primul meseriaș a venit cu soluția înlocuirii ferestrei, dar asta însemna lucrări complicate în anotimpul rece, plus mult moloz.

Andrei a continuat să caute și până la urmă l-a întâlnit pe Vasile Vraciu care i-a înlocuit doar feroneria ferestrelor. O lucrare de vreo 20 de minute la o fereastră și cu un preț rezonabil. Practic, Vasile a transformat ferestrele lui Andrei din ferestre cu o singură deschidere simplă, în ferestre oscilo-batante. Avantajul noului mecanism este că are puncte de strângere pe ambele laturi mari ale ferestrei.

Dar vezi toată povestea în video!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*