Video – CUM PUI ÎNCĂLZIREA ÎN PARDOSEALĂ. CU OVIDIU ȚIFUI

CavaleriaHub este pregatit pentru turnarea șapei peste instalația de încălzire în pardoseală. Este opera lui Ovidiu Țifui, cel mai bun inginer de instalații pe care îl cunoaștem.

Ovidiu și cu echipa sa au facut toate instalațiile la CAVALERIAHUB. Încălzire, apă caldă, apă rece, canalizare, pompă de căldură, recirculare apă caldă, filtrare de apă.

Cea mai interesantă este însă instalația de încălzire în pardoseală. Am început cu o bandă perimetrală specială care să izoleze șapa de pereți. Se așează cu grija la baza tuturor pereților. Peste placa de beton am pus un strat de polistiren expandat de 3 cm grosime și cu densitatea de 100, peste care am așezat o folie reflectorizantă care să crească eficiența încalzirii în pardoseală. Adică să reflecte căldura către podea, nu să o risipească spre placa de beton. Abia după aceea au fost instalate distribuitoarele, iar conductele au fost prinse cu cleme de folie și polistiren.

Tuburile de încălzire de la Ovidiu sunt fabricate special pentru el în Austria, la o companie de renume. În zona ferestrelor și a ușilor conductele de încălzire sunt mai dese, ca să încălzească mai repede. Echipa lui Ovidiu a refăcut toate instalațiile în băi și în bucatarie. La intrarea apei în casă a pus mai întâi un filtru tip Y, apoi un regulator de presiune cu manometru și 3 cartușe de filtrare a apei. Secretul lui Ovidiu pentru așezarea perfectă a conductelor este banda perforată “Leifeld” care ajută la fixarea țevilor în orice poziție.

Vezi un video în care explicăm toate instalațiile din casă.

2 Comentarii

Pop Adrian 03/02/2020 la 00:58 Reply

Salutare. Ar fi interesant sa facem cunostinta si cu echipa care a realizat lucrarea. Multumesc

Gheorghe Bogdan 12/02/2020 la 11:48 Reply

Peste tot am văzut încălzirea în pardoseala realizată pe polistiren expandat de o densitate ridicata, ceea ce eu nu înțeleg, de ce nu se face și pe extrudat, aparent este mult mai dens și pare că rezistă la o presiune mai ridicată. O firma producătoare de extrudat spune la specificațiile produsului că la o temperatura de 70 grade de retrage, eu am făcut un experiment și am turnat apa fiartă ( 100 grade) și nu și-a modificat forma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.