Video – Cum lucrezi eficient și sănătos de acasă

Lucrul de acasă înseamnă, probabil pentru tine, mai mult timp dedicat jobului, mai multe ore petrecute în fața computerului și de cele mai multe ori, în poziții nepotrivite. De pe o canapea confortabilă, din pat, din bucătărie și așa mai departe. În același timp, nu mai faci, probabil, atâta mișcare ca în timpurile când mergeai la birou. Toate acestea pot duce, în timp, la probleme mari de sănătate. De aceea, dacă muncești de acasă, ar fi bine să ai o postură corectă, de preferat în picioare. Și eu lucrez de acasă din picioare. De asemenea, Walter Murch, editorul care a montat multe dintre filmele lui Francis Ford Coppola, obișnuiește să lucreze din picioare.

Așa că facem acum un review pentru un birou reglabil electric, trimis la noi de către Viva Facilities. Are 2 motoare electrice care ridică sau coboară silențios blatul pe picioarele telescopice. Picioarele susțin 120 de kilograme, dar asta nu înseamnă că le și ridică. Trebuie să ții cont și de greutatea blatului. Dacă ai un blat dintr-un lemn greu, cum a fost în cazul nostru stejarul, trebuie să te aștepți să ridice 120 de kilograme de echipamente de birou, minus greutatea blatului. Înălțimea potrivită pentru mine este de 120 de centimetri, dar biroul poate fi reglat între 60 și 135 de centimetri. Adică este potrivit și pentru lucrul din picioare – orice înălțime ai avea-, dar și pentru lucrul așezat, cu un scaun potrivit. Scaunul despre care vorbesc este unul cu baza mai degrabă instabilă, astfel încât, atunci când șezi, să fii nevoit să te miști, ca să îți menții echilibrul.

Îți mai trebuie un covoraș moale la picioare, care să amortizeze duritatea podelei, pe care îl poți cumpăra ușor online.

Dar vezi în video review-ul unui birou reglabil pe înălțime, destul de reușit!

1 Comentarii

Claudiu Limban 17/03/2021 la 20:07 Reply

Ne poti da un link pentru scaun ? sau macar un nume de brand ? nu am gasit in Romania doar in Germania.
Super util video. Keep it up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.