Video – Cum faci o zugrăveală corectă? #CasaTifui

Pentru zugrăvelile de la #CasaTifui, Ovidiu a avut câteva pretenții. Vopseaua de pe pereți trebuia să lase vaporii de apă să intre în pereți, iar cea de pe tavanele răcite să reducă permeabilitatea.

Pereții fuseseră finisați cu o tencuială (KlimaWhite) și cu un glet special pe bază de var, Klima Fino, tocmai ca să lase umiditatea din casă să fie absorbită în pereți. Atunci când umiditatea ar scădea în casă, vaporii ar fi eliberați înapoi, din pereți.

Primul pas a fost amorsarea corectă a pereților, cu două straturi de grund pentru vopsea de interior Divina Primer, de la Baumit. Ca să fie sigur că acoperirea este completă și solidă, Ovidiu a folosit trafaleți.

După de s-a consultat cu specialiștii de la Baumit, a ales KlimaColor pentru pereți, pentru că este mai permeabilă la vapori. Este o vopsea minerală pe bază de silicat de potasiu, cu permeabilitate ridicată la vapori. Este un produs ecologic, cu emisii reduse si fără
solvenți.

Tavanele în schimb, în care Ovidiu a montat răcire în tavan, nu trebuie să absoarbă vapori. Specialiștii de la Baumit au recomandat Divina Professionell. Este o vopsea albă superioară pentru interior, cu clasă de lavabilitate ridicată, putere mare de acoperire, grad ridicat de alb şi aderenţă foarte bună la suport. Se aplică pe toate tipurile de suport mineral: var-ciment, ipsos, gips-carton, beton. Aplicarea se poate face cu trafaletul, pensula sau mecanizat cu instalaţia de tip airless.

Vezi în video sfaturile lui Ovidiu pentru o zugrăveală corectă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.