Video – CUM ESTE O SUPER CASĂ

Casele la care am filmat izolarea fundației cu spumă de sticlă în primăvară, sunt acum pregătite pentru instalarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Construcția a progresat, iar echipa constructorului Dragoș Zaharia a crescut. Au venit alături de el câteva cunoștințe mai vechi ale noastre, tinerii entuziaști din proiectul Over4, care au luat premiul 3 la Olimpiada de Case Solare de la Budapesta.

Anca, Gicu și Cătălin au optimizat soluțiile de construcție a caselor de la Bragadiru și au reușit să le aducă la standarde apropiate de cele ale unei case pasive. Asta înseamnă că energia necesară încălzirii sau răcirii caselor, de-a lungul unui an este mică (25 kW/m² anual), așa că și facturile vor fi mai mici.

Am găsit structura caselor gata, pregătite pentru anvelopare cu polistiren, erau gata perforațiile prin pereți pentru sistemul de ventilație cu recuperare de căldură și am filmat când tocmai instalau sistemul de încălzire în pardoseală. Ca să fie cât mai eficientă energetic, tâmplăriile vor fi la standarde de casă pasivă, nu vor exista punți termice care sa permită schimb de temperaturi între interior și exterior, iar suprafețele vitrate vor fi acoperite cu rulouri termoizolante, acționate electric. În aceste condiții, mi-a spus Dragoș, este posibil să nu fie nevoie de răcire.

Proiectul denumit SuperCase are ambiția să proiecteze și să construiască sustenabil, folosește principiile casei pasive pentru confort și integrează soluții și materiale de construcții moderne. În același timp, echipa a avut grijă să păstreze un echilibru între tehnologia înglobată și cost, astfel încât oferta lor să rămână accesibilă ca preț. De aceea, au lăsat deschisă opțiunea pentru îmbunătățiri tehnologice pentru viitorii proprietari.

 

 

 

1 Comentarii

Bogdan Dumitrache 20/11/2019 la 22:20 Reply

Buna seara ,

Nu stiu daca este locul in care se adresează intrebarile , sper ca nu gresesc ca o fac aici. Am tot vazut reclame in ultima perioada cu case de 3,4 (150-200m²) la preturi de 75.000-90.000€ . Este feasabila realizarea unei case ( cu o curte zic eu decenta – 300-400 m²) in pretul afisat ? ( Ma refer la realizarea unei case nu neaparat pasive , dar macar la un standard cat de cat ridicat de calitate)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.