Video – Cum e grădina #casabuhnici după 3 ani?

Grădina #casabuhnici arată astăzi cel mai bine. Am muncit toată vara, atunci când am avut timp și cred că am rezolvat toate problemele care au apărut până acum. Haide să îți arăt cum este grădina de care sunt acum mulțumit.

Am înțeles acum că o grădină bună arată bine tocmai în anul al treilea. De aceea trebuie să planifici bine zona de grădină atunci când te apuci de casă. Gazonul este acum în toată curtea ca o mochetă, deși mai are mici probleme în câteva locuri. În primăvară am început să  îndrept denivelările, să completez și să repar.

Apăruseră în aproape toată curtea șanțuri și denivelări pe care, în cele din urmă a trebuit să le atribui și cârtițelor, și irigațiilor dar și terenului care lucrează. Am rezolvat această problemă cu 6 metri cubi de nisip, pe care l-am amestecat cu pământul scos de cârtițe și l-am cărat în fiecare loc în parte. Am avut emoții pentru că am reparat atât de mult, încât toată curtea era plină de nisip. Aici a trebuit să fiu atent să iau pământ curat, fără semințe de buruieni. Nisipul a dispărut repede, a coborât printre firele de gazon și acum ajută la drenare, la umiditate și la aerisirea solului.

Seceta din anul acesta mi-a dat mari bătăi de cap. Zonele de gazon mai însorite se uscau, așa că a trebuit să rog grădinarul să regleze aspersoarele eficient pentru această perioadă. Dar și cârtițele făceau probleme. Singura modalitate să le țin la distanță a fost să folosesc vibratoare înfipte direct în mușuroaie.

Anu acesta am avut și rod de la unii pomi pe care îi credeam pierduți. Este vorba de mărul care ne-a dat 4 mere, cireșe, câteva migdale, o bască de alune de pădure, caise, nectarine și multă zmeură.

Dar vezi în video toată plimbarea prin grădină!

2 Comentarii

Emanuel 28/12/2020 la 01:20 Reply

Salut George,
Ce roboti de tuns iarba folosesti acum?

Mariana 24/03/2021 la 17:07 Reply

Si totusi… cum se numesc florile albastre? Arata splendid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.