Video – Cum am pus pavajul la #CAVALERIAHUB

De multe ori am spus că o casă reușită trebuie să fie continuarea unei curți reușite. În timpul amenajării #CavaleriaHub, cel mai mult am urât noroiul din curte. A apărut din cauza multor lucrări pe care le-am făcut și orice curățenie am fi făcut, reapărea din nou.

Am studiat multe opțiuni de pavare. Cu piatră naturală, cu beton, cu asfalt, dar și cu pavele. Am primit oferte care mai de care mai îmbietoare. În cele din urmă am hotărât să rămânem la pavele și după alte comparații și alt research, am ales Semmelrock. Ei ne-au dat consultanță tehnică și ne-au recomandat o companie în care ei au încredere pentru montaj. Pavajul curții a mers bine pentru că ne-am făcut lecțiile din timp și am chemat la ședințe și fabricantul de pavele și compania de montaj și arhitecții și grădinarul. Toți au discutat pe planuri până când au lămurit toate amănuntele. Un pas important a fost ridicarea topografică a curții. Planul nostru pentru curte a fost, încă de la început, să salvăm cât mai mult spațiu pentru grădină.

În curtea în care vor intra mașini am ales un pavaj special pentru trafic auto, alcătuit din trei dimensiuni ale pavelelor, groase de 5 cm: 10/20 cm, 20/20 cm și 20/30 cm. Secretul stabilității acestor piese sunt asamblarea alternativă, astfel încât o linie transversală să nu fie mai lungă de 60 de cm. În plus, stratul pe care se așează dalele trebuie să fie neapărat din piatră spartă, astfel încât, atunci când sunt vibrate, plăcile de pavaj să se prindă foarte bine. Alt secret, este răbdarea pe care trebuie să o ai până când nisipul dintre pavele intră între ele și se depune astfel încât să le susțină.

Vezi aici VIDEO despre cum am pus pavajul la #CAVALERIAHUB:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*