Video – Cum alegi tabla pentru acoperiș ca să nu îți plouă în casă mai târziu

Așteptam de vreo 3 ani o reîntâlnire cu specialiștii de la Lindab, care să ne spună ce variante de acoperișuri sunt, dar și ce greșeli poți să faci atunci când te dai pe mâna unor impostori. Din păcate, sunt din ce în ce mai mulți pe piață. Lindab își propune să ajute clientul să aleagă un acoperiș bun sau corect pentru casa lui. În activitatea de peste 26 ani, Lindab România a întâlnit o mulțime de situații în care lipsa de informații combinată cu interesele financiare ale unor impostori (furnizori de materiale escroci, sau așa ziși montatori) au creeat tensiuni, rezultate neplăcute, atât pentru clienți cât și pentru jucătorii onești din piață.

Probabil 95% din clienți Lindab România sunt implicați direct în alegerea tipului de acoperiș și a culorii acestuia pentru noua lor casa sau pentru cea pe care intenționează sa o renoveze. Asta în sine nu e un lucru rău dacă ar fi informați corect, dacă ar apela la specialistii de buna credință din piața. Dar de multe ori cad pradă impostorilor de toate felurile, care le propun soluții greșite, materiale de proastă calitate, montaje cu echipe necalificate. Deși aceștia sunt atractivi inițial prin prețurile mai mici, în final, clientul ajunge sa cheltuiască mai mult reparând sau înlocuind acoperișul.

Foarte multe case în România se construiesc în regie proprie și e nevoie de o informare mai atentă și onestă a clientului, de informații reale și concrete care să-l ajute să ia decizii în cunoștință de cauză. De cele mai multe ori, clienții care construiesc în regie proprie nu au cunoștințe în domeniul construcțiilor, dar din punctul nostru de vedere asta nu-i absolvă de responsabilitatea alegerii “specialiștilor” la care apelează.  Sunt situații în care clienții acceptă soluțiile propuse de asa-zisi specialisti fără sa aiba referințe despre ei sau despre soluția propusă. Doar pe baza unei cărți de vizita și/sau a  ofertei cele mai ieftine, fără să vadă o casă realizată în zona lor cu materialele respective, sau montate de respectivii montatori, fără să stea de vorbă cu un fost client și să afle care a fost experiența acestuia. Și vorbim de achiziții de mii de euro. E păcat. Acum există destule referințe pentru toți furnizorii de acoperișuri și multe informații  pe net.

Vezi în video toate sfaturile de la specailiștii Lindab!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.