Video – Creierul 🧠 sistemului fotovoltaic

În sistemul nostru de fotovoltaice de la #CavaleriaHub este un element cheie care monitorizează și controlează fiecare echipament. Se numește COLOR GX. În plus, el se poate lega la Internet și poate fi văzut de oriunde, de pe orice dispozitiv mobil. Datele pe care le monitorizează sunt centralizate și salvate în cloud, astfel încât atunci când vrei să afli ce s-a întâmplat într-un anume moment, poți acesa datele de oriunde și verifica multitudinea de parametri pe care îi salvează. Accesul la cloud-ul cu date este gratuit pentru orice posesor de Color GX.

Este un aparat mai degrabă mic, cu ecran color și  care conține foarte multă inteligență. Color GX poate sa ia decizii cu ce să facă instalația electrică in funcție de datele pe care le primește. La el trebuie să legi multe cabluri care adună informații despre sistem, dar are și alte mufe pentru USB, LAN, pentru Wi-Fi dongle, porturi VE Bus, VE Can, VE Direct, un releu care poate fi programat să faca un anumit lucru.

 

 

Cornel Eftenoiu de la Darcom Energy ne-a adus și ultimul model de echipament de tip Color GX pe care il produce acum Victron Energy. Se numește Cerbo GX, este mai mic, mai deștept și cu mai mulți conectori. Are la pachet un monitor cu touch care se poate conecta prin HDMI, pentru mai multă flexibilitate. Poate că ești forțat să pui aparatul de monitorizare și control într-un loc mai greu accesibil și de aceea ecranul tactil cu HDMI poate fi instalat mai convenabil. Un alt produs similar, dar situat ca generație între Color GX și Cerbo GX este Venus GX.

Dar vezi toate produsele în video de mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.