Video – Cel mai modern spital din țară. Doar din donații

M-a așteptat în șantier Oana Gheorghiu, de la Asociația Dăruiește Viață, unul dintre cei mai inimoși oameni pe care i-am întâlnit. Este bucuroasă că lucrările la spitalul de oncologie pentru copii evoluează. Spitalul este ridicat, muncitorii lucrau la fațada ventilată, dar și la complicatele instalații din interior, pe care Oana le asemuie cu niște uzine.

La construcția spitalului au contribuit mai multe de 350.000 de oameni și peste 4000 de companii.  Arhitectul proiectului este Raluca Șoaita de la Tesseract Studio.

Oana speră ca peste un an spitalul să fie gata în întregime, dar nu acela va fi momentul în care vor începe internările ci va urma o etapă foarte importantă. Vor trebui făcute teste pentru instalații, funcționalitate, proceduri, astfel încât atunci când vor sosi primii pacienți, toate să funcționeze perfect.

Istoria spitalului a început în 2015, când asociația Dăruiește Viață a vrut să renoveze secția de oncologie, cu 31 de paturi, a spitalului Marie Curie. Planurile lor nu au funcționat din cauza infrastructurii, așa că s-au hotărât să construiască ceva nou, cu un etaj, în care să mute oncologia. Etajului inițial i s-a adăugat și o secție de radioterapie, apoi discuția s-a dus către 3 etaje, iar în 2017 vorbeau deja de un spital adevărat, cu 9 niveluri, 12.000 de metri pătrați. Planului inițial de spital de oncologie pentru copii i-au adăugat un bloc operator ultramodern cu posibilitatea de tratare a copiilor care vin cu traume și urgențe din accidente. Va mai fi un etaj pentru terapie intensivă, neurochirurgie, chirurgie generală, dar și hemato-oncologie. Costul total al spitalului va fi de 30.000.000 de Euro.

Vedeți în video și ce crede Oana Gheorghiu despre contribuția statului dar și o descriere a instalațiilor din spital.

Donează și tu!

https://www.daruiesteviata.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.