Video – Ce probleme să eviți când pui gresia. #CasaTifui

Ovidiu a ales pentru #CasaTifui plăci de gresie mari, pe care le-a montat în living, în bucătărie și în băi. Cei de la Venezia Showroom l-au ajutat să ia decizia corectă dar i-au dat și sfaturi despre montaj.

La prima vedere, plăcile mari de ceramică par spornice, dar au anumite particularități foarte importante la transport, prelucrare și montaj. Sunt foarte frumoase, pentru că acoperă suprafețe mari și rezultă puține rosturi, dar trebuie să fii atent când le manipulezi, pentru că dacă le lovești, ai daună mai mare.

Un alt mic secret al montării este acela că este nevoie de un adeziv elastic și cu uscare rapidă. Daca am folosi unul cu uscare lentă, pe margini, acolo unde este mai expus la aer s-ar usca, dar către centrul plăcii ar mai rămâne moale mai mult timp. Între cele două zone ar apărea tensiuni în placă și ar duce la încovoieri. Așa că ai putea mai târziu să te întrebi de ce plăcile nu sunt aliniate corect. La #CasaTifui au folosit adeziv Baumacol Flextop Speed, special pentru plăcile mari. 

Montajul acestor plăci diferă față de cel al plăcilor de dimensiuni mai comune. În afară de adezivul special, instrumentele sunt ceva mai multe și mai dedicate. Pentru o aliniere corectă trebuie folosite niște pene speciale. În plus, sfatul specialiștilor este să chituiți bine toate rosturile ca să nu pătrundă apă, mai ales în zonele cu umezeală. Oricum, rosturile ajută și la preluarea tensiunilor cauzate de dilatări.

Acum că plăcile ceramice mari sunt din ce în ce mai la modă, se poate observa lipsa meseriașilor. Sau dacă găsești meseriași, nu au scule speciale pentru aceste placi mari. Showroom Venezia chiar are de gând să organizeze cursuri pentru montatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.