Video – Ce a ales Ovidiu Țifui pentru pereții de la #casatifui

Șantierul #casatifui merge foarte bine, deși nu la ritmul pe care Ovidiu îl visa. Așa că primul update este că Ovidiu nu se va muta în casă nouă până la Crăciun și nici măcar până la Revelion.

Dar a făcut progrese și astăzi vrea să ne spună despre finisarea pereților și a tavanelor, dar și despre izolarea șpaleților ferestrelor. Pretențios cum îl știm, Ovidiu a ales pentru finisaje produse de la Baumit, care să se potrivească soluțiilor alese de el în casă. Pentru acoperirea țevilor capilare ale încălzirii în tavan,  a avut nevoie de o tencuială rezistentă, care să nu se fisureze la temperaturile de 18 grade din tavan, din timpul verii. Produsul se numește Multi White, este un mortar alb universal pentru renovare, aplicat într-un strat de 1 cm, maximum 1,5 cm. Pentru aderare puternică a amorsat tavanul cu grundul Super Primer de la Baumit, care să crească rugozitatea, la final tavanele vor fi armate ca să nu se fisureze.

Pentru șpaleții ferestrelor și ale ușii de la balcon Ovidiu a ales Thermo Putz, o tencuială termoizolantă cu perlită de la Baumit, cu rezistență la transfer tehnic mai mare decât cele tradiționale. În felul acesta, căldura nu va ieși din casă iarna și nici nu va intra în casă în timpul verii.

Pentru tencuirea pereților de la #casatifui Ovidiu a folosit Klima White tot de la Baumit. Este pe bază de var, iar compoziția ei permite să absoarbă umiditatea din casă și să o elibereze mai târziu, atunci când aerul din casă este prea uscat. Împreună cu instalația de ventilație cu recuperare de entalpie, Ovidiu speră să mențină umiditatea din casă în jur de 50%. Ceea ce este chiar ideal. Dar odată ce ai folosit Klima White, trebuie să gletuiești tot cu materiale care conțin var și să zugrăvești cu ceva care să permită transferul de umiditate. Răspunsul a venit tot de la Baumit care a propus Klima Fino, iar vopseaua va trebui să nu fie acrilică, pentru că aceasta creează o peliculă impenetrabila pentru vapori.

Vezi în video toate sfaturile și explicațiile lui Ovidiu, dar mai ales verificarea cu camera cu infraroșu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.