Video – CE consumă ⚡ și CÂT în casa ta

Am descoperit la IFA Berlin cel mai mic dispozitiv de pentru măsurarea energiei electrice pe care o consumi. Poate măsura pe un singur circuit, sau poate măsura consumul pentru întregul branșament. Inginerii de la Schneider au  făcut un modul pe care îl poți prinde ușor în panoul de siguranțe, pe care circuite vrei, sau pe toate și care îți spune cât consumi.

Este foarte ușor de montat, nu trebuie să aduci vreun electrician specialist pentru că îl poți instala tu singur, fără vreun ajutor.  Deschizi panoul electric, alegi circuitul pe care să îl pui, decuplezi firele, adaugi senzorul, și legi firele așa cum au fost. Este atât de simplu. Odată adăugat în rețea, aparatul se leagă la gateway sau la hub și face parte, din acest moment, din rețeaua de senzori a casei tale. Se foloseste de un protocol Zigbee.

Senzorul este foarte util pentru că nu are nevoie de lucrări suplimentare pentru a fi montat și de aceea, este un dispozitiv smart care poate fi adăugat oricărei rețele, vechi sau noi, fără să fie nevoie să faci vreo modificare în instalație.

Poate monitoriza și rețelele monofazice dar și rețelele trifazice, iar când simte vreun dezechilibru între faze, poate să anunțe ca să iei măsuri.

1 Comentarii

Florin 04/10/2020 la 21:14 Reply

Bună cum se numeste dispozitivul de măsurat energia electrică de la siemens si unde am putea să il comandam.Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.