Video – #CasaȚifui. Începutul

Ovidiu Țifui, cel mai bun inginer de instalații pe care l-am cunoscut vreodată, a pornit cel mai important proiect al vieții lui: #CasaȚifui. Era un pas așteptat, mai ales că familia Țifui s-a lărgit cu încă un membru.

După multe proprietăți văzute pe site-uri de imobiliare și după multe vizite, Ovidiu crede că a găsit ceea ce căuta. A bătut palma, a făcut actele și a început lucrările. Îți închipui, cred, ce vrea să facă acolo. Locuința cu cele mai moderne instalații.

Argumentele care au convins familia Țifui să cumpere casa au fost, desigur prețul, dar și distanța mică față de grădiniță, de școală și de liceu. În același timp, apartamentul este, teoretic, într-o zonă sigură, chiar lângă Inspectoratul de Poliție. Este vorba de un apartament într-un mic bloc de patru apartamente.

Ovidiu a identificat cele mai mari probleme ale #casatifui: spațiul verde, care va trebui refăcut aproape integral și care acum s-a cam sălbăticit și zgomotul din zonă, cu care este sigur că se va obișnui. Pe de altă parte, a găsit instalațiile apartamentului în stare destul de bună, pentru o casă construită înainte de 1980. Dar Ovidiu se va despărți de majoritatea, pentru că are ambiția să o facă ultramodernă, economică și mai ales confortabilă. Va instala încălzire în pardoseală, ventilație centralizată, pompă de căldură, senzori, automatizare, plus ce alte idei îi vor veni.

Dar proiectul #catatifui abia începe și te invităm să îl urmărim îndeaproape.

2 Comentarii

Zsolt 09/09/2020 la 18:03 Reply

Un sistem hybrid poate ar fii mai bine, centrala pe gaz + pompa de caldura aer-apa, sub 0 grade sa porneasca centrala pe gaz.

Ionut 10/01/2021 la 12:05 Reply

Buna, peste încălzirea in pardoseala ce este mai bine sa pui, parchet laminat sau gresie, as dori parchet sa pun în toată casa, diferente?
Merci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.