Video – CÂRPEALĂ ȘI LA MANSARDĂ #CavaleriaHub

Cum altfel? Am descoperit la noul sediu al #CavaleriaHub noi probleme. De fapt curiosul a fost arhitectul nostru, Sergiu Petrea, care a vrut să vadă cum este termoizolată mansarda. A găsit că izolația termică a mansardei este complet inutilă. Între stratul de gips-carton și astereală sunt puse, din loc în loc, piese de vată de sticlă de dimensiuni și calități diferite, cu mult loc între ele și care nu izolează căpriorii. Și nu există nici vreo barieră de vapori. În concluzie, termoizolația a fost făcută în bătaie de joc, de către meseriași care au pus ce au găsit, fără să țină cont de vreo reglementare în construcții.

Când am văzut problema, l-am chemat din nou pe specialistul Rockwool, Emilian Grigore, cunoscut și drept “Omul cu Vata”. În afară de problema discontinuității, mai este și cea a izolării termice a căpriorilor. Ei capătă temperatura asterelii și dacă nu sunt izolați, iarna poate să apară condens, apoi mucegai. La fel se poate întâmpla vara, când căldura de afară se transmite înăuntru prin aceeași punte termică.

Până la urmă, l-am rugat pe Razvan să spargă și mai mult din gips-carton ca să vedem ce mai găsim. Am găsit că o parte bună din acoperiș nu avea nici un fel de izolație termică. În timpul filmării am auzit char și cum plouă peste acoperișului nostru. Așa că termo si fono izolarea sunt o mare prioritate.

1 Comentarii

Livia 08/01/2020 la 05:12 Reply

Salut! De unde atata cantitate de aer cald cu vapori la interior ca sa iti condenseze la eventualele punti termice, daca tocmai ne-ati spus ca aveti o super-ventilatie corecta, controlata electronic? In acest caz cred ca s-a exagerat cu acest argument. Felicitari, George, pentru Case Bune. Am vazut toate filmele din arhiva de aici. Continutul site-ului ne este de folos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*