Video – ATENȚIE LA ȚEPE!

Multe țepe imobiliare la Brașov. Bloc ale cărui ape uzate, inclusiv cele de la WC-uri, se scurgeau într-o groapă pe post de fosă. Dar asta nu e totul. Chiar lângă groapă era un puț care alimenta parțial cu apă același bloc. Locatarii de la etajele la care nu ajungea apa, cărau găleți de la puț până acasă. Este doar unul dintre cazurile în care nu au fost respectate condițiile din autorizație. Adică investitorul promisese autorităților un lucru, primise autorizația, dar în realitate făcuse o mizerie.

De aceea, am stat de vorbă cu Mircea Paraschiv, șeful Garzii de Mediu din Brașov despre țepe si despre problemele de calitate a vieții din oraș.

Prima problemă este aceea că, de anul trecut, la Brașov miroase foarte urât. Dar sunt speranțe că anul viitor, acest miros va înceta odată cu închiderea gropii ecologice. Se lucrează acum la o instalație care să capteze gazele de fermentație și apoi să le ardă. O altă sursă de miros pe care au reușit să o lichideze, era o turnătorie clandestină de metale neferoase.

Dar Brașovul atrage noi cetățeni ca un magnet. De aceea se construiește foarte mult, dar nu toți dezvoltatorii sunt corecți, iar Garda de Mediu primește multe reclamații. Cele mai multe se referă la nerespectarea condiții lor din autorizație. Cu alte cuvinte, una scrie în actele de autorizare a construcției și alta găsesc inspectorii în realitate. În plus, multe imobile sunt date în folosință fără să aibă finalizată procedura tehnică de predare de la primărie. Oamenii trebuie să știe că la terminarea construcției, investitorul trebuie să predea către autorități cartea tehnică a imobilului, în care sunt trecute toate amănuntele: utilități, structura de rezistență, suprafețe, instalații etc..

Ca să nu fie păcăliți, clienții trebuie sa vadă că în documentul de vânzare-cumpărare sunt trecute toate detaliile pe care le-au plătit și că nu primesc altceva. Să fie completate toate anexele, toată descrierea spațiului, amănunte ale utilităților, dar și procesul verbal de punere în funcțiune / dare în folosință de la primărie.

În cea mai înfloritoare imobiliar zonă a Brașovului, zona Coresi, Garda de Mediu a găsit nereguli la gestionarea deșeurilor. Apelează la servicii particulare dubioase, care promit că te scapă de moloz sau alte deșeuri. Dar le abandonează tot în natură: pe câmpuri sau în balastiere abandonate. De aceea, amenzile pentru această infracțiune sunt foarte mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.