VIDEO – Apartament la bloc. Smart și economic

Am revenit după 1 an și 4 luni în apartamentul de la Obor, al lui Adrian, ca să vedem finalizată modernizarea pe care au făcut-o Laurențiu Cojocaru și echipa sa de la Green Electric City.

Adrian a reușit, între timp să mobileze foarte frumos casa, s-a mutat de 7 luni și a petrecut și iarna în apartament. După atâta timp, este foarte mulțumit de automatizarea prin KNX care pune logică în toate instalațiile. Cel mai mult îi place partea de climatizare. Din decembrie 2019, de când s-a mutat, a făcut mari economii la facturi pentru că sistemul inteligent de senzori exploatează eficient și economic aparatele de încălzire și de răcire. Adrian spune că datorită automatizării a plătit cam 60% din cât au plătit vecinii săi, cu temperatura setată iarna pe 21 – 22 grade Celsius. Vara însă, Adrian a reglat temperatura la 27 de grade constant, iar factura este de 200, maximum 300 de lei.

Automatizarea luminilor din casă este o altă funcție preferată a lui Adrian. Poate să creeze scenarii pentru când intră în casă, pentru câind pleacă în vacanță, sau pentru orice îi trece prin cap.

Laurențiu Cojocaru de la Green Electric City este foarte mândru de acest proiect pentru că are încă un client foarte mulțumit.

1 Comentarii

Alexandru Istrate 24/08/2020 la 14:01 Reply

Care au fost costurile automatizării? Mulțumesc anticipat !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.