Video – Am testat pompe și accesorii de udat de la KÄRCHER

Am primit de la KÄRCHER, în teste, un sistem complet pentru udat și irigare cu tot cu automatizare. Este o variantă  foarte bună pentru balcon, grădină mică sau chiar grădină mai mare.

Unul dintre cele mai căutate produse în sezonul acesta în magazinele de bricolaj este mosorul pentru furtunul de grădină. Eu am primt modelul Kärcher HT 4.500 pe care l-am asamblat foarte ușor. Deși primisem și un furtun Performance Premium de 1/2, am înfășurat pe tambur furtunul Kärcher Performance Plus cu diametrul de 3/4 țoli. Diametrul mai mare este mai potrivit pentru instalația mea. Cuplele pe care mi le-au trimis sunt din alamă, de tip Aquastop. Asta înseamnă că o supapă din interiorul cuplei lasă apa să treacă numai dacă la aceasta este montat un aparat sau un accesoriu.

Am primit și două stropitori de furtun de tip “pistol”, cu cuple metalice, foarte ușor de folosit, cu debite reglabile și foarte practice. Dar cea ma interesantă piesă pentru stropit grădina este un aspersor oscilant, cu reglarea mărimii jetului și a ariei de udare. Instalația de udare din grădină poate fi chiar și programată foarte simplu, cu un programator Kärcher WT5. Îi setezi momentele de udare pe parcursul întregii săptămâni și îl lași să facă treaba în lipsa ta.

Am testat și o pompă submersibilă Kärcher SP 6 cu care am reușit să scot toata apa din bazinele în care adun apa de ploaie. Le venise timpul să le spăl. Apoi am încercat să văd ce poate să facă și hidroforul Kärcher BP4, care poate trage apă de la adâncimea de 8 metri și să o ridice până la etajul 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.