Video – Am probat scule de grădină pe baterii de la Kärcher

Primul lucru cu care mă mîndresc în curtea #casabuhnici este gazonul. Al doilea este gardul. Sau poate că gardul ar trebui să fie primul. Are acum 3 metri si jumătate, iar desimea lui mă apără de mult praf, de vânt și de zgomot. Problema cu gardul, până acum, era că nu îl tundeai ușor. Era nevoie de doi oameni, o scară, o foarfecă specială cu alimentare la 220V, dura mult și era foarte obositor. Un om tăia gardul, al doilea muta și ținea scara, iar de multe ori mai era nevoie și de un al treilea care să așeze cablul electric. De data aceasta am folosit o unealtă pe care pusesem ochii mai demult: o foarfecă electrică cu baterie, telescopică, PHG 18-45 de la Kärcher. Eram sigur că este mai simplu. Și am filmat și un unboxing și review împreună cu tata. Am stabilit cu tata să îl tăiem la 2,5 metri și ne-am apucat de treabă. Când am luat o pauză, am remarcat că cu 20% din baterie am făcut 30 de metri în 5 minute, comparat cu metoda veche cu care făceai aceeași lungime în 30 de minute. Tata este foarte mulțumit pentru că foarfeca îi ușurează munca foarte mult.

A doua piesă cu baterii, pentru grădină, de la Kärcher este trimerul electic cu fir LTR 18-30, care a venit cu un acumulator de 18 Volți și o stație de încărcare incluse. Avantajul bateriilor de la Kärcher este că același tip de baterie se potrivește la mai multe aparate ale lor. Așa că nu trebuie să cumperi baterie pentru fiecare aparat pentru că nu le folosești pe toate odată. Trimerul de 18 Volți este potrivit  pentru curțile mici și medii, unghiul de tăiere față de tijă poate fi reglat ușor, iar lungimea brațului este reglabilă. Vine în pachet cu o apărătoare care include și un tăietor al firului de tundere. La capătul de tăiere este montat un distanțier care arată unde se termină firul și te ajută să nu retezi din greșeală flori sau alte plante pe care nu ți-ai propus să le sacrifici.

În cea mai mare cutie de la Kärcher a venit o mașină de tuns cu baterii LMO 36-46. Adică funcționează la 36 de Volți și lățimea de tăiere este de 46 cm. La dimensiunea aceasta vei face mai puține treceri. Sacul de 55 de litri este destul de generos, ușor de instalat și de bună calitate. Mașina este ușoară, se montează ușor, are un mâner de reglare a înălțimii de tăiere, este pregătită și pentru tundere dar și pentru mulcire. Are un dispozitiv de push-assist, care preia o parte din efortul de a o împinge.

Vezi în video unboxingul și review-ul făcut cu tata pentru foarfecă, dar si review-urile pentru trimmer și mașima de tuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.