Video – 4,3KM DE CABLURI LA VEDERE. DE CE AȘA DE MULTE

De 2 luni de lucru susținut a avut nevoie cel mai bun inginer de instalații electrice pe care îl cunoaștem, Tudor Alexe ca să pună la punct toate cablurile din #CavaleriaHub. Întâmplător, am filmat cu el fix la 4 luni după ce am publicat acel video în care făcea inspecția instalației electrice. Nu am putut păstra aproape nimic din ce am găsit acolo. Tot ce a rămas la finalul lucrărilor este panoul de branșament și contorul instalației inițiale. Tudor si echipa sa au tras, cu cea mai mare discreție, vreo 4,3 km de cablu electric, de date, fibră optică, KNX și așa mai departe.

Am decis inițial să instalam totul la vedere, fără să încercăm să ascundem ceva. Așa că pe lângă instalația de ventilație pe care nu aveam cum să o pitim, au apărut natural electrica, datele și climatizarea. Este o soluție eficientă și flexibilă pentru un spatiu de birouri. Pare chiar frumoasă, uneori. Cel mai mare avantaj este faptul că orice cablu poate fi ușor modificat, înlocuit sau adăugat. Mai avem acum de rezolvat problema izolării fonice dintre încăperi, pentru că mănunchiurile de cabluri trec de pe jgheaburile metalice direct prin pereți. Dar vom gîsi o soluție.

3 Comentarii

Dragos Dima 29/03/2020 la 06:44 Reply

Salut, nu ati mentionat dezavantajele unui astfel de sistem electric montat pe jgeaburi. Ce facem cu praful? In timp se va asterne vrei nu vrei acest inamic. O sa-mi spuneti ca exista centala de ventilatie si teoretic nu exista praf. Din experienta va spun ca un sistem de ventilatie oricat de performant ar fi nu poate impiedica total aparitia particulelor de praf. De-a lungul timpului sa spunem ca “m-ati inspirat” si am montat in apartament o centrala de ventilatie si un sistem de incalzire prin pardoseala. Sa fie vreo 2 ani de cand am finalizat proiectul. Rezultatul este fenomenal chiar daca apartamentul este mic (2 camere- 50mp). Stiti mai bine ca mine avantajele unui astfel de sistem. Schimb filtrele G4 lunar iar filtrul principal cu carbon la 3 luni (incercati sa cantariti filtrul principal inainte si dupa sa vedeti cantitatea de praf retinuta de acesta de-a lungul utilizarii) Am constatat ca aerul viciat evacuat din casa prin filtru – centrala – mediu exterior contine totusi praf oricat de curat este in casa. De aici ma gandesc ca in timp va trebui sa ganditi o solutie pentru curatarea acestor particule de praf de pe jgeaburi cel putin o data pe an.
Apreciez si urmaresc tot ce faceti cu pasiune acolo. Cu bine! Dragos

Gergely 29/03/2020 la 09:52 Reply

Buna , Sistemul de alarma este integrat in mod automatizat ?
O comandati prin aplicatie sau este o instalatie standard traditional ? Fara sa abia legatura cu sitemul smart home …

Gergely 29/03/2020 la 09:53 Reply

Buna , Sistemul de alarma este integrat in mod automatizat ?
O comandati prin aplicatie sau este o instalatie standard traditional ? Fara sa abia legatura cu sitemul smart home …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.