Ușă high-tech de 200kg la #CavaleriaHub

Aceasta este una dintre ultimele investiții de la #CavaleriaHub, sau cel puțin așa sper eu. Sper că în acest fel, cel puțin în mintea mea, șantierul de la hub este aproape gata.

Noua ușă reprezintă tamponul de aer rece sau cald, în funcție de sezon. Avem nevoie de așa ceva pentru că este circulație multă și de la -10 grade la +22 este diferență mare de temperatură. Unde mai pui că ușa nouă are aproximativ 1.6 metri lățime pe 2.4 metri înălțime.

Motivul principal pentru care am schimbat-o este faptul că cea veche era urâtă. O ușă de aluminiu îmbrăcată cu un colant și o ramă cu geamuri înguste. Am renunțat și la ramă ca să avem mai mult spațiu la intrare, tocmai ca să putem testa gadget-uri și alte produse de dimensiuni mai generoase. Era puțin complicat să bagi în casă un frigider dublu și doar băieții știu cât s-au chinuit cu ultimul.

Nouă ușă cântărește aproximativ 200 de kilograme, vreo 70 sunt ramele din stejar stratificat, pe lângă cele 133 de kilograme ale sticlei. Grosima sticlei este de 45mm, tocmai pentru a izola cât mai bine fonic și termic. Mecanismul de pivotare este de asemenea supradimensionat și poate susține chiar 500 de kilograme.

Apropo, donăm ușa veche împreună cu ramă, cuiva care neapărată nevoie de ea. Dă-ne un mesaj aici și poți să vii să o ridici de la hub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*