Trenduri în mobilarea locuinţei – 2019

Mobilarea locuinţei este poate face diferenţa între o casă funcţională, dar în acelaşi timp şi elegantă, şi una care îţi va consuma timp şi nici nu te va încânta prea tare. Atunci când alegi piesele de mobilier perfecte pentru tine şi stilul tău de viaţă, trebuie să cauţi un echilibru între aspect, funcţionalitate şi rezistenţă în timp. Din fericire, trendurile evoluează spre obţinerea acestui echilibru esenţial, iar designerii încearcă să se îndepărteze de piesele inutile, greu de întreţinut şi asortat, al căror avantaj este doar designul plăcut.

Mobilier multifuncţional

Toate trendurile actuale au pornit de la o singură dorinţă a publicului, de simplificare a vieţii dar și a locuinței. Şi pentru că toţi ne dorim un stil de viaţă mai nepretenţios şi mai uşor de întreţinut, designerii prezic că vom vedea din ce în ce mai multe piese de mobilier multifuncţionale, care să îndeplinească cu succes mai multe roluri. Cel mai bun exemplu, dar şi cel mai comun, sunt canapelele extensibile, însă poţi adăuga şi piese mai inovatoare, care să te ajute să foloseşti inteligent spaţiul şi bugetul. Pentru living, poţi alege un corp de mobilier care să ascundă şi un blat de bar şi suporturi pentru pahare şi sticle, sau o măsuţă de cafea care să se înalţe şi să se extindă pentru a se tranforma într-o mască de dining. Patul poate găzdui şi spaţii de depozitare iar în baie, te poţi folosi de uşa pentru depozitarea diverselor produse într-un suport special.

Materiale naturale

Materialele naturale ne provoacă imaginaţia din nou şi îşi fac loc în locuinţa noastră. Frumuseţea, puritatea şi eleganţa texturilor naturale sunt în atenţia designerilor de top, care ne recomandă placajele cu piatră naturală, mobilierul din lemn masiv şi textilele din fibre vegetale, pentru un plus de eleganţă. Plăcile ceramice produse în serie sunt acum înlocuite de quarzit, terrazzo, granit sau marmură, iar pereţii din cărămidă aparentă apar tot mai des prin reviste. Mobilierul din agregate lemnoase, ca PALul sau MDFul, finisate cu plastic, ies uşor din modă, iar locul lor este luat de piese elegante, din lemn masiv, de o calitate superioară. Nici textilele sintetice nu mai sunt căutate, pentru că sunt preferate cele din lână, in sau bumbac, pentru calitatea şi textura lor.

Piese cu design unic

În acelaşi spirit, designerii evită pe cât posibil să mai introducă în amenajările lor piese produse în serie. Sunt preferatele obiectele de mobilier de calitate, din lemn masiv, cu o poveste interesantă, preferabil colectate din magazinele de antichităţi. Piesele de mobilier cu design interesant, unic, pot deveni adevărate centre de interes în orice amenajare şi pot să creeze o atmosferă personală. Încearcă pe cât posibil să integrezi în amenajările existente şi piese de mobilier vechi sau unele inspirate de stilurile clasice şi unele create în număr limitat, de către designer.

Confort

Chiar dacă simplitatea şi calitatea sunt trendurile principale, confortul rămâne foarte important. Designerii ne recomandă să investim în canapele şi paturi confortabile, care să ne ajute să ne relaxăm şi să ne odihnim mai eficient. Mobilierul trebuie privit ca un răsfăţ, să creeze un cadru relaxant, care să ne liniştească după o zi grea de muncă. Piesele rigide, cu design neprietenos, trebuie evitate şi eliminate.

Trendurile actuale ne încurajează să investim în confort, calitate şi să ne simplificăm stilul de viaţă, pentru mai mult spaţiu şi timp liber. Interioarele rigide şi impersonale, cu obiecte şi accesorii produse în serie, trebuie transformate în spaţii cu notă personală.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.