ȘTII CÂT AER MURDAR ÎȚI INTRĂ ÎN CASĂ?

Ovidiu Țifui a vrut să asigure tuturor colegilor, la sediul firmei sale din Cluj, condiții de lucru cât mai bune. Așa că a început cu calitatea aerului. Pentru asta, a instalat un super aparat de filtrare conectat la exterior cu două țevi. Una aduce aer proaspăt, iar una evacuează aerul viciat. La filtru este legat un distribuitor care împarte aerul în încăperi prin niste conducte speciale, tratate antimicrobian cu ioni de argint.

Aparatul central are mai multe misiuni. Filtreaza și aerul care intră, dar și pe cel care iese din încăperi. In același timp, face și schimb de căldură. Astfel, iarna. aerul cald care este evacut întâlnește aerul mai rece si proaspăt de afară și îl încălzește. Vara, fenomenul de schimb de căldură se întâmplă invers.

Pentru filtrarea aerului proaspăt, Ovidiu a montat pe conducta de admisie un filtru primar. După numai 2 luni de funcționare, este atât de îmbâcsit încât trebuie schimbat. Asta în condițiile în care showroom-ul Eco Instal este destul de departe de vreo zona foarte circulată a Clujului.

Dar aceasta este numai filtrarea grosieră. O altă etapă de filtrare, de gradul 7, mai fină, are loc în aparatul de ventilație. Apoi aerul vine în birouri mult mai curat.

Pentru programare, aparatul are un ecran cu touch de la care se pot programa parametrii de funcționare. Dar vine si cu o aplicație pentru telefon iOS sau Android, așa că îl poți seta și de la distanță.

Aparatul de vențilatie cu recuperare de căldură pentru ventilarea confortabilă și profesională a încăperilor, este centralizat și compact. Se potrivește la locuințe de maximum 240 mp (ComfoAir Q350), 350mp (ComfoAir Q450), respectiv 500mp (ComfoAir Q600). Volumul de aer vehiculat este cuprins între 45-350 mc/h,  50-450 mc/h, respectiv 70-600 mc/h. Aparatul poate fi dotat de serie cu schimbător de căldură pentru recuperare de entalpie, cu membrana selectiva din polimer. În plus, are un Bypass de vară inovativ modulant. Recuperarea de căldură este de până la 94.4% din aer.

Aparatul cu schimb de entalpie, pe care îl prezintă Ovidiu, costă în jur de 3350E+TVA, iar cel doar cu recuperare de căldură este pe la 2700 +TVA.

 

www.pompedecaldura.eu

5 Comentarii

Armin 26/06/2019 la 21:51 Reply

Foarte bun articolul, felicitari! Vrea sa stiu daca sunt sisteme similare care se pot instala in apartamente de 2,3,4 camere. Sisteme care sa nu ocupe la fel de mult loc, sau sa nu necesite o camera tehnica pentru toate echipamentele. Multumesc!

Benedek Volgyesi 27/06/2019 la 20:28 Reply

La fel m-ar interesa aceasta metoda de ventilare pentru un apartament 3 camere, la etajul 2, s-ar putea ca vara sa functioneze si pe post de clima? Iar toamna sa ajute la incalzire? Multumesc anticipat.

    Ovidiu Tifui 16/07/2019 la 12:52 Reply

    Se poate implementa si la apartamente, insa acest aparat nu este unul de climatizare. El poate recupera caldura din apartament pe timp de iarna, racoarea pe timp de vara! Pentru a raci sau a incalzi apartamentul aveti nevoie de o sursa de frig, respectiv de caldura!

David 19/07/2019 la 01:09 Reply

Buna George, Ovi,

Am construit o casa la rosu si ma pregatesc de etapa instalatiilor. Vreau sa achizitionez un sistem de ventilatie cu schimb de entalpie si m-am oprit asupra solutiei oferite de Hoval, HomeVent, datorita urmatoarelor motive: experienta Hoval in acest domeniu, costul de achizitie mai semnificativ mic comparativ cu Zehnder (estimez 2/3), nu necesita pre-heater si nici evacuarea condensului, prezenta Hoval in Romania (proiectare, instalare, mentenanta).

As aprecia mult o parere din partea voastra referitoare la aceast sistem!

Salutari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.