Se scumpesc din nou materialele de construcții

Astăzi am avut o discuție cu George despre creșterea masivă a prețurilor materialelor de construcții. În timp ce discutam ne-a venit și  ideea acestui material video. Așa că am decis să iau camera și să merg să aflu părerea mai multor oameni din domeniu, cum i-a afectat pe ei și dacă au ajuns să facă anumite compromisuri la materialele pe care le cumpără.

Scumpirile sunt destul de semnificative. Oamenii spun că le-au simțit într-un procent de 20% la polistiren, iar la lemn, undeva pe la 60%-70%. Aceste scumpiri vor face ca prețul locuințelor să crească cu 12% sau chiar 13% până la finalul anului, iar prețul acestora nu este singurul care este influențat. Achiziționarea materialelor de top a fost influențată și ea în acest proces și asta pentru că oamenii nu-și mai permit să mai scoată atât de mulți bani din buzunar, iar cu bugetul pe care îl au se reorientează spre materiale ceva mai ieftine, nu neapărat și mai eficiente.

Am stat de vorbă cu șefi de magazine de materiale de construcții, cumpărători, cu un arhitect, un agent imobiliar, un meșter și un expert în construcții. Am discutat despre scumpirea materialelor de lucru, despre mâna de lucru, care s-a scumpit ea, și despre cum a afectat piața de imobiliare. Nu vă dau toate informațiile aici pentru că altfel ce rost ar mai avea să vă uitați la clip. Oricum, acolo este explicat mult mai bine.

Așadar, după aceste măriri de prețuri constante, ce părere ai, te încumeți să-ți construiești o casă? Merită să cheltuiești și cu 100% mai mult pe anumite materiale în acest moment sau mai poți aștepta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.