Pocinogul care îți scumpește acoperișul

Astăzi facem ceva ce ne-am propus de multă vreme, să mergem la un pocinog legat de acoperiș. După cum am mai tot povestit de-a lungul timpului, acoperișurile reprezintă unele dintre cele mai mari probleme într-o casă și e bine să le vedem și cu bune și cu rele, astfel încât să învățăm din asta.

Câne vine vorba despre acoperișuri, există trei surse mari de probleme, iar astăzi ne aflăm la una dintre ele. Prima problemă ar fi un acoperiș complicat care întotdeauna e mai scump, a doua problemă este atunci când apare o ofertare greșită din partea unui vânzător care vrea să câștige la concurență cu altcineva, oferind un material care nu este potrivit pentru casă, respectiv o țiglă metalică pe pantă mică. A treia problemă care poate interveni este atunci când îți alegi un meșter pe care nu îl verifici, dar despre asta o să vorbim într-un clip viitor.

Astăzi suntem puși în fața unei situații în care vedem cum o proiectare complicată duce la creșterea de preț. Acoperișul pe care îl vedem acum este în două ape, dar are un jgheab îngropat de 7,5m pe o latură a casei și în rest perimetral atic. Asta a făcut ca prețul casei să crească cu 35%, doar din cauza acoperișului.

Există foarte puțini meșteri care să facă un acoperiș ca acesta, care să fie și eficient. După cum știm, cele mai bune acoperișuri nu au găuri. Tabla fălțuită este destul de greu de prelucrat și nu mulți se încumetă să ia lucrări de asemenea anvergură, pentru că nu ai voie să pui găuri în atic. Jgheabul a costat suplimentar 350 de euro, iar aticul a costat 650 de euro. Manopera suplimentară care apare determină și ea aceste prețuri. Tabla nu reprezintă nici o treime din costul total al acoperișului și atunci poți să pui o tablă mai bună dacă ești atent la detalii, așa nici nu vei intra în complicații și vei avea o manoperă pe care să zicem că o va putea face și o echipă standard.

Nu ne oprim aici, avem suficiente exemple și abia am început. Sperăm că v-am fost de folos și că ați învățat ceva care să vă fie util în proiectul vostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.