Peco solar mobil

Ați mai văzut până acum o stație de reîncărcare cu energie regenerabilă și în același timp, mobilă? Acest concept a prins viață acum un an, prin 3 invertoare și câțiva acumulatori, într-un portbagaj. Un an mai târziu ne reîntâlnim cu versiunea upgradată a stației de reîncărcare mobile pentru mașini electrice, care acum are panouri solare, un spațiu mult mai mare și estetic vorbind, este mult mai bine pusă la punct.

Acest experiment inovator vine sub forma unei soluții pentru utilizatorii mașinilor electrice, în cazul în care aceștia au rămas fără curent și nu au nici o stație de încărcare în zonă. Cei de la Victron Energy ne-au demonstrat că există stații de reîncărcare ambulante în toată lumea, mai exact oriunde este soare și loc pentru o remorcă.

Intrând în datele tehnice ale stației de reîncărcare, regăsim 3 invertoare de 10 kw pe fază, adică avem un sistem trifazat de 30 de kw. Cu cât aprofundăm mai mult inima sistemului, vom vedea și o stocare de 20 kwh în baterii de Lithium, care urmează să fie dublată cât de curând, urmate de 2 chargere a câte 60 de amperi și 250W tensiune pe intrare, care ajuta la distribuirea energiei solare. De asemenea putem vedea mai multe date ale încărcării din sistemul de infotainment poziționat subtil în centrul tuturor celor menționate mai sus.

Modul de utilizare este foarte simplu, după ce oprim mașina, cu ajutorul sistemului hidraulic, orientăm panourile către soare, iar de aici putem conecta mașina la stație, pentru reîncărcare. Panourile solare produc energie chiar și atunci când sunt închise și nu orientate fix către soare, ceea ce înseamnă că stația se poate reîncărca la maxim până ajunge la destinația unde trebuie să ofere energie.

De asemenea această stație electrică a dat startul primelor competiții de motorsport verzi din lume, mai exact, competițiile de karting electrice. Dacă nu v-ați convins încă, nu este nicio problemă, deoarece în clipul de mai jos, găsiți mai multe detalii despre această stație, dar și mai multe teste făcute pe două mașini electrice simultan.

1 Comentarii

Gioni pascu 14/01/2023 la 06:39 Reply

Salut. Vreau sa cumpar si eu un peco mobil la ce pret ajunge?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.