Pardoseli epoxidice

Pardoseala epoxidică a fost folosită într-o multitudine de locuri, de la garaje la spitale și depozite în decursul anilor. Astăzi, acest strat durabil de beton începe să apară și în case. Indiferent dacă o casă are un design interior modern sau tradițional, pardoselile epoxidice versatile pot satisface orice nevoie de design pentru a aduce la viață visul tău.

Ce reprezintă pardoseala epoxidică? Acoperirea epoxidică este un amestec de rășini polimerice și agenți de întărire. Când este aplicată pe o pardoseală din beton, rășina epoxidică creează o suprafață netedă și strălucitoare care luminează spațiul. Finisajul durabil și vizual uimitor îl face potrivit pentru orice tip de interior.

Pardoseala epoxidică oferă o varietate nelimitată de opțiuni în ceea ce privestște designul, culoarea, textura și finisajul. Acest lucru oferă designerilor de interior o flexibilitate în designul lor. Designurile pot varia drastic, de la culori solide la formele geometrice și până la tente grandiente.

Aceste pardoseli elegante și moderne nu numai că pot fi utilizate pentru a imita aspectul pardoselilor tradiționale, dar pot oferi, de asemenea, culori vibrante și aspecte diferite pentru orice cameră. De asemenea sunt mai durabile și necesită mai puțină întreținere decât pardoseala tradițională.

De asemenea, pardoselile epoxidice pot avea si calități reflectorizante. Așadar pardoselile de acest fel pot lumina instantaneu orice cameră și vor face spațiul să pară mult mai mare. Această calitate poate economisi energia iluminatului prin crearea de designuri interioare care utilizează mai multă lumină naturală. Instalarea perfectă a unei pardoseli epoxidice ajută la reflectivitate, creând în același timp tranziții ușoare către alte camere. Însă aceasta nu este singura calitate pe care rășina epoxidică o are. Rezistența la substanțe chimice, UV și abraziuni se numără printre aceste calități.

Proiect de leggari.com

În afară de modelele și texturile disponibile în pardoseala epoxidică, nimic nu se compară cu disponibilitatea culorilor. Epoxidul poate fi aplicat practic în orice culoare la care vă puteți gândi, inclusiv culori neutre, finisaje metalice și culori vibrante. Mai multe culori pot fi utilizate într-un singur design pentru a crea scheme de culori bogate și complementare. Indiferent dacă dorești să dezvolți combinații cu un contrast ridicat, pasteluri, culori saturate sau chiar o podea albă pură, pardoseala epoxidică poate satisface aceste nevoi. Această gamă imensă de culori a schimbat drastic lumea designului interior.

De când pardoseala epoxidică a făcut mare debut în zona rezidențială, a inovat designul interior. Cu flexibilitatea sa crescută, aspectul unic, calitățile strălucitoare și combinațiile de culori nesfârșite, acest tip de pardoseală a fost capabil să satisfacă nevoile fiecărui client.

Articol scris de Cristiana Czerwinschi | Designer interior la Wirtual Design & Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.