Nu am mai văzut o astfel de clădire în București

Una dintre clădirile nou construite în București este Țiriac Tower. Am vizitat această clădire pentru a vedea ce o face să fie diferită. Cătălin Constantinescu m-a însoțit la turul clădirii și mi-a dat mai multe detalii legate de modul în care a fost construită și gândită pentru a fi un mediu cât mai prietenos cu oamenii care interacționează atât cu interiorul, cât și cu exteriorul clădirii.

Am fost surprins plăcut chiar de când am ajuns în parcarea subterană a clădirii, unde am descoperit stații de încărcare pentru mașinile electrice. În prezent există doar 4 stații, dar sunt în plan 10. Aceasta a fost cererea oamenilor, pentru că din ce în ce mai mulți oameni au mașini electrice și vor să le poată încărca chiar și la locul de muncă, nu doar acasă sau la stațiile din parcările marilor magazine. În prezent există stații care livrează doar 24KW, dar urmează să fie montate și câteva stații rapide. Aici pot fi parcate chiar și biciclete, nu doar mașini. Iar pentru cei care vin cu bicicleta la lucru, există și vestiare și dușuri.

Un avantaj mare pe care îl are Țiriac Tower este faptul că se află în zona centrală a orașului, o zonă cu o deschidere foarte mare. Pe lângă acest avantaj, clădirea dispune și de două certificate, importante în zilele noastre, și anume, Leed Platinum și Well, care atestă că totul funcționează în parametri optimi și toți angajații sunt în siguranță.
Persoanele care își desfășoară activitatea aici se pot bucura de aer proaspăt în interiorul imobilului, pentru că aerul adus de afară este filtrat. Acest sistem de ventilație nu este doar un moft în clădirile care nu au ferestre care se deschid, ci, într-un oraș atât de poluat cum este Bucureștiul, este o necesitate din ce în ce mai presantă.

Terasele verzi încep să fie din ce în ce mai prezente pe clădirile de birouri și bineînțeles nu puteau lipsi de aici. O astfel de terasă este foarte utilă în orașele mari, unde spațiile verzi lipsesc cu desăvârșire. În anumite orașe din lume, este obligatoriu să existe terase verzi pe clădiri.

Țiriac Tower este controlat printr-un sistem BMS, (Building Management System), care include instalațiile de răcire, de încălzire și împotriva incendiilor. Partea cea mai tare aici este că ai anumite facilități pe care nu le găsești peste tot, precum o zonă specială pentru a vorbi la telefon, o zonă unde ai un PS5, dacă vrei să joci un meci de FIFA cu un coleg, zone separate pentru mini-ședințe, zone de relaxare și chiar o cantină.

Așa trebuie să fie o clădire de birouri în 2021. Nu mai poți ignora nevoile angajaților și trebuie să le oferi toate beneficiile, precum spații verzi, zone de relaxare și un mediu foarte prietenos, cu geamuri foarte multe care să ofere foarte multă lumină naturală.
Acesta este unul dintre cele mai moderne imobile din România la ora actuală, iar spațiile de birouri de aici pot fi închiriate de oricine își dorește, dar trebuie să ai în vedere că deja 75% din locuri sunt ocupate. Așa arată noul normal, mai ales în ce privește felul în care este construit și în care este gândit imobilul, la cele mai noi standarde. Aici nu mai este vorba doar despre numărul de metri pătrați, e despre cum te simți la locul de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.