Meșter Nepriceput = Pagubă Sigură

Majoritatea pagubelor care apar după finalizarea unei construcții vin de la apă, iar acoperișurile care nu sunt făcute corect riscă să fie afectate de infiltrații. Alegerea unui meșter bun te scutește de 80% din riscurile de pagubă după finalizarea lucrărilor. În urma unei lucrări făcute incorect, acoperișul pe care îl vedem astăzi a fost înlăturat și refăcut de către echipa Lindab. Acestea sunt consecințele alegerii unui meșter nepriceput. În articolul de astăzi vorbim despre lucrarea acoperișurilor și ce impact are meșterul ales să îți facă învelitoarea casei, de la infiltrații și până la bugetul extra pe care ar trebui să ți-l pregătești.

Din păcate, dacă lucrarea făcută inițial cedează și apar infiltrații, tu ești cel care trebuie să îți asumi responsabilitatea, iar asta include un alt buget alocat reparării acoperișului. În fața legii, tu ești cel care este responsabil de echipa de montaj aleasă, de aceea trebuie să îți iei măsuri de precauție în alegerea meșterului sau a echipei de montaj, astfel încât aceștia să aibă experiență și să fie profesioniști.

Învelitoarea pe care o vedem astăzi avea foarte multe probleme, ferestrele erau montate pe o pantă mai mica de 10 grade, iar din cauza aceasta exista un risc mult mai mare de infiltrații. Capacul de atic era plin de șuruburi și a trebuit să fie refăcut cu o îmbinare în falț pentru eliminarea riscului de infiltrație. Pentru rezolvarea pantei prea mici s-au montat dulapi tăiați în pană pe cant pentru amplificare pantei, iar după a urmat al doilea rând de astereală pentru crearea stratului suport pentru învelitoare.

Învelitoarea veche era plină de silicon și lipsea termoizolația în zona de atic, iar așa s-a creat condensul excesiv sub tablă. În schimb acoperișul cel nou a fost refăcut cu falț înfășurat și astfel s-a facilitat și ventilarea pe sub capacul de atic. De asemenea au existat intervenții și la nivelul lucarnelor, iar acestea au fost complet refăcute pentru împiedicarea infiltrațiilor.

Singurul mod în care poți să te asiguri că vei avea parte de un serviciu de calitate este să verifici un istoric de lucrări sau o referință ce se potrivește fix pe lucrarea pe care tu vrei să o începi. Acesta este cel mai sigur mod de a vedea alte lucrări și modul de lucru al echipei responsabile. Astfel ai garanția unei lucrări care va rămâne în picioare chiar și după zeci de ani, fără a mai fi nevoie să investești altă sumă de bani pentru recondiționare, sumă pe care, dacă ai fi investit-o într-un profesionist de la bun început, ar fi fost mult mai mică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.