MAI E CEVA FĂRĂ TERMOSTATE?
M-a dus Laurențiu Cojocaru într-o casă foarte frumoasă din Dumbrava Vlasiei. Atât de frumoasă încât aș fi foarte bucuros să v-o arăt într-o zi și vouă. Desigur că implementase niște automatizări și acolo, pe care, abia așteptam să mi le arate.
Laurențiu s-a ocupat de managementul sistemului de climatizare al casei “Ene”. Cu alte cuvinte, de încălzire și răcire. Sursa de agent termic este o pompă de căldură cu foraje care este folosită și la încălzire și la răcire. În plus, la răcire contribuie și un sistem cu electroconvectoare. Acestea din urmă nu sunt montate în camere ci în zona holurilor, ca să nu facă gălăgie. Casa are și un sistem de încălzire în pardoseală care asigură 80-90 la sută din necesar, iar dacă este nevoie de mai mult, intră în funcțiune si ventiloconvectoarele. De exemplu atunci când e prea frig afară.
Automatizarea climatizării folosește un sistem KNX si 7 termostate pentru că întreaga locuință a fost împărțită in 7 zone termice. Ele controlează deschiderea și închiderea circuitelor de încălzire sau de răcire. Ele mai acționează și un alt aparat care reglează, în funcție de nevoi, treptele de viteză ale ventiloconvectoarelor.
Laurențiu mi-a pregătit și o surpriză: noua aplicație pentru telefon mobil cu care poți controla sistemele din casă. Pe Laurențiu Cojocaru îl puteți găsi la 0746133833. Pentru soluțiile oferite de compania lui, dar și pentru portofoliul impresionant, vizitati green-electric.ro.
Haideți să vedeți filmul vizitei mele, ghidată de Laurentiu, în casa “Ene”: