LOCUL 3 PENTRU ROMÂNIA LA OLIMPIADA DE CASE SOLARE

Echipa României a câștigat locul 3 mondial la “Olimpiada caselor solare”. Este cel mai bun rezultat obținut de o echipă românească după alte 3 participări din anii trecuți. În plus, a mai câștigat locul al 2-lea și la alte 3 probe: “Communication and Social Awareness”, “Innovation and Viability” și “Energy Balance”.

Proiectul românesc câștigător se numește Over4. Tema concursului internațional a fost realizarea unui prototip de casă solară independentă energetic, care a fost punctată la mai multe probe: Arhitectură, Inginerie, Eficiență energetică, Comunicare, Vecinătate, Inovație, Circularitate, Condiții de confort, Funcționarea casei și în sfârșit ultima, Balanță energetică. La ediția de anul acesta, de la Szentendre, lângă Budapesta tema a fost ”Renovarea și reabilitarea fondului construit” cu tehnologii moderne. Au participat 10 echipe din 8 țări care au asamblat în 15 zile câte un prototip inovator de casă solară și sustenabilă.

Echipa româneasca Over4 a conceput o soluție de înălțare cu un nivel a blocurilor construite în perioada comunistă. Pe un astfel de bloc ar încăpea 6 module moderne și confortabile pentru locuit sau pentru co-working. Spatiul conceput de studenții de la Arhitectură, Construcții și Instalații are 2 niveluri, structură de lemn, instalații moderne și ocupă o arie de 130 de metri pătrați. Ambiția tinerilor constructori a fost să o facă foarte eficientă energetic, așa că o parte din energia celor 23 de panouri fotovoltaice poate fi introdusă în rețeaua de electricitate. 

Casa a fost mai întâi asamblată în București, apoi demontată și urcată în camioane care au dus-o la Budapesta. După asamblarea finală pentru concurs, au început cele 10 probe de concurs.

Am fost la Budapesta să îi filmam, chiar cu câteva zile inainte de rezultatul final.

Iar aici vedeți câteva fotografii trimise de echipa Over4:

 

 

 

 

1 Comentarii

Daniel 01/08/2019 la 12:16 Reply

Multumim pentru vizita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.