Întrebări ciudate despre pompele de căldură

Astăzi îl am alături de mine pe șantierul de la Cavaleria Hub pe Ovidiu Țifui, care ne va răspunde la cele mai ciudate întrebări despre pompele de căldură.

Începem cu cea mai întâlnită întrebare: „cât costă o pompă de căldură?”. Răspunsul nu va putea fi niciodată unul direct, însă prețul unei pompe de căldură este foarte bine stabilit, este un preț per unitate, în funcție de capacitatea termică și de tipul de extragere a energiei. Acolo prețurile sunt foarte clare, însă a da o ofertă finală unui client nu este atât de simplu, fiindcă nu luam doar pompa de căldură și o instalăm. În funcție de opțiunile pe care fiecare beneficiar le are în construcție sau lângă construcție, apar diferite costuri adiționale care se adaugă la achiziția unei pompe de căldură.

De asemenea, oamenii ne întreabă dacă o pompă de căldură poate să asigure necesarul de căldură sau necesarul de frig. Nici aici nu există un răspuns standard, pentru că depinde mult de tipul pompei de căldură, dar mai ales de construcția casei, de suprafață, de nivelul de izolație. Așadar nu există o pompă ideală, ci trebuie să găsim pompa corectă pentru construcția respectivă.

Dacă vrei să afli mai multe informații, urmărește clipul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.