ÎNTREABĂ ORICE DESPRE CASE BUNE – Episodul 1

Am primit multe întrebări interesante pe e-mail, pe site, sau comentarii pe YouTube. Cu ocazia asta am văzut că se formează o comunitate serioasă pe CaseBune.ro. Am văzut oameni preocupați de calitatea căminului pe care îl plănuiesc sau pe care îl construiesc, în căutare de soluții moderne și eficiente dar și în căutare de echipe de constructori serioase. Întrebările voastre mi-au arătat cât de mult contează să punem cu toții, la un loc, ideile, experiența, expertiza dar și sfaturile noatre. Vom fi mai pretențioși atunci când vine vorba de construcții, vom accesa metode și soluții noi și vom ști să cerem #casebune pe banii noștri. 

Am ales așadar o parte din întrebările trimise de voi, comunitatea CaseBune, și le dedicăm un episod special în format video. Fiți fără grijă, vom repeta acest ”experiment” cât de des putem, și nu doar eu, ci și alături de specialiști care să răspundă mai bine întrebărilor foarte nișate. În funcție de profil. 

Așadar, nu ezita să ne trimiți cât mai multe întrebări, aici, pe CaseBune.ro, și îți vom răspunde la ele cât de repede putem. Folosește cu încredere ce ți se pare mai comod, pagina de Facebook, contul de Instagram sau chiar site-ul și canalul de YouTube. Trebuie să știi însă că prima dată intrăm pe site în fiecare dimineață.

18 Comentarii

Claudiu 10/04/2019 la 23:19 Reply

Salut George,
Iti vei tine totusi promisiunea de a publica costurile detaliate ale casei tale precum si planurile asa cum ai promis in atatea randuri in filmele din timpul constructiei? In lipsa lor tot ce ai facut tu acolo poate sa fie catalogat ca SF si considerat intangibil din punct de vedere al costurilor.

Cret Daniel 11/04/2019 la 14:28 Reply

Salut George! Daca a-i putea sa ma ajuti cu niste sfaturi despre incalzirea casei,nu stiu ce sa aleg, intre calorifere si incalzire in pardosea(centrala pe gaz). Multumesc!

Cornel Cazan 11/04/2019 la 17:08 Reply

Felicitari
Absolut fascinat de proiectul tau.
Am vazut o mare parte din videori pe youtube.Sint foarte curios cum ai facut cooling pentru perioada de vara.
Eu sint Supervizor cu Building Operation In Toronto,Canada.Lucrez la o cladire moderna Aga Khan Museum si am inceput o serie de proiecte de Energy Managment

Andreea 11/04/2019 la 23:43 Reply

Buna ziua! Va rog, mai multe detalii despre manageri de costuri sau manageri de proiect. Cum se procedează și ce trebuie sa ai in vedere? Urmează să construiesc o casa și nu vreau să mă trezesc cu costuri neașteptate.

Ionut 13/04/2019 la 16:06 Reply

Salut,

Vorbeai de casa container si mentioneai ca poti deplasa containerul. Exista constructori care fac case pe roti (nu rulote, https://ecotiny.house/). Nu e reclama, am auzit lucruri bune despre ei.

Eu imi construiesc o casa in acest an. Poate o sa avem ocazia sa ne faci o vizita. E o casa de lemn care incearca sa se apropie de casa pasiva.

Succes,
Ionut

  George Buhnici 15/04/2019 la 15:03 Reply

  Salut!
  Am aflat de ei, am avut și o scurtă corespondență. Încercăm să îi vizităm cât de curând!
  Succes!

Mihai Mateescu 15/04/2019 la 14:50 Reply

Doresc sa-mi fac o cabana mica (model american, in cadre) pentru weekend, pe un teren intravilan in mediul rural, cumparat in urma cu 2 ani.
Ma gandesc sa asez cabana pe boltari plini, peste care sa pun grinzi din lemn.
Intrebarea mea este:
Ce dimensiune maxima a cabanei nu presupune autorizatie de construire (si nici avize) ?

  George Buhnici 17/04/2019 la 16:02 Reply

  Salut!
  Cred că acest răspuns îl găsești la primăria localității în care vrei să construiești.
  Succes mult!

George 16/04/2019 la 18:50 Reply

vreau sa te intreb despre recuperatorul de caldura:
1 daca are o clapeta de sens sau alt sistem de inchidere anti vant
2 daca se produce condens in interiorul luisi daca este nevoie de picurator sau alt sistem de colectare a apei cum au instalatiile de aer conditionat

Decianu Nicu 22/04/2019 la 14:35 Reply

salut. Ce perere ai despre aceste tipuri de recuperatoare de caldura https://www.romstal.ro/recuperator-caldura-tempero-eco-150-ceram-60-60-mc-h-p14738468.html. se pot monda idividual in fiecare camera si nu trebuie sa-ti mai faci griji cu gura de ventilatie din usa.

Cătălin 24/04/2019 la 20:53 Reply

Salut George , ce părere ai de casele pe structura metalică (modulare daca nu mă înșel) ?
Costuri , întreținere etc . Se merita o asemenea casa in schimbul uneia clasica din cărămidă ?
Mulțumesc și felicitări pentru proiect 🏡

Gabriel 01/05/2019 la 19:51 Reply

Salut!
Care este cea mai potrivita cărămidă? Aici ma rafer la termoizolare, durabilitate și altele

Gabriel 01/05/2019 la 20:40 Reply

Salut!
Care este cea mai potrivita cărămidă? Aici ma refer la termoizolare, durabilitate și altele

Laura Fodorean 18/05/2019 la 15:03 Reply

Buna George! Urmaresc cu interes tot ce postati si incerc sa extrag cat mai multe informatii de la voi si sa le aplic in constructia casei mele. Construim o casa mica, in regim de inaltime P+E, din caramida. Suntem la faza turnare placa de beton peste parter. Am urmarit cu interes totul despre puntile termice si am o nelamurire majora: cum diferentiez betonul din partea utila a etajului de cel din zona care va ramane vulnerabila (o zona de acoperis peste intrarea de la parter). Armatura nu poate fi intrerupta. La parter am facut asta cu polistiren expandat, iar armatura a trecut prin el. Laura Fodorean

Marius 28/06/2019 la 11:10 Reply

Buna ziua!
Ai auzit de termocasa? Ce parere ai despre pompele lor de caldura?
M-am gandit sa achizitionez o astfel de pompa de caldura(de 18kw) pentru un imobil de 170 mp. Merita sau nu?!

George 23/07/2019 la 11:27 Reply

Salut,
Cu cat isi pierde valoarea de revanzare o casa pe structura de lemn ? Din acest punct de vedere poate fi considerata o investitie paguboasa ?
Multumesc

Mihaela 19/01/2020 la 11:26 Reply

http://thermodul.com/
Poate o emisiune și despre acest sistem ar fi extrem de interesant, mi se pare mult mai bun decât altele !!!!!

Georgescu Florin 01/05/2020 la 17:47 Reply

Sunt un fan al acestui site sau post, însă nu am găsit nimic în legătură cu pivnițe, crame, construcție și izolațiile acestora….etc. Sunt curios dacă în Casa Buhnici există pivniță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.