IKEA x Sonos  | Boxele pe care ți le vei dori

Gata! Așteptarea a luat sfârșit. De acum poți cumpăra și în România boxele IKEA produse în colaborare cu Sonos. Cu un nume și un design tipic brandului suedez, SYMFONISK, alături de tehnologia Sonos, boxele și accesoriile din această gamă vor deveni clar acele boxe pe care ți le vei dori. De ce? Îți explic îndată.

Dacă ești pasionat de design interior, dar și de tehnologie, cu siguranță îți atrage atenția orice lucru smart pentru casa ta care arată și bine. Primele mele dispozitive smart pentru casă au fost de la Ikea din gama TRÅDFRI. Nu doar că sunt smart și compatibile cu sistemul Homekit, dar sunt și foarte accesibile. Eu am început cu kit-ul format din două becuri, un hub și o telecomandă. Toate cele patru accesorii costă doar 299 de lei, iar odată cumpărat hub-ul, poți adăuga în timp și alte accesorii. Azi un bec, mâine un senzor de mișcare și așa mai departe. Așa se face că, după ce am început să simt gustul accesoriilor smart pentru casă mi-am dorit din ce în ce mai multe și am fost mereu cu ochii pe Ikea să văd ce mai lansează. În mod evident, atunci când am aflat că urmează să lanseze niște boxe smart mi-am dorit tare mult să le încerc. 

Ei bine, zilele acestea s-a ivit ocazia. Cei de la Ikea ne-au trimis noile boxe realizate în colaborare cu Sonos, iar după ce Radu le-a făcut unboxing și le-a testat pentru voi, pe Cavaleria.ro, a venit rândul meu să mă joc un pic cu ele și să încerc să le integrez în decorul de acasă. Dacă sunteți interesați de partea de hardware, conectivitate și lucruri mai tehnice vă las aici un link către articolul de pe Cavaleria. Eu însă vreau să vă vorbesc un pic despre design și despre motivele pentru care îmi plac foarte mult. Ah… în cazul în care nu v-ați prins, îmi plac foarte mult!

Ei bine, eu sunt iubitor de tehnologie dar și de design interior, deci orice obiect smart pe care îl cumpăr trebuie să fie și frumos… cel puțin după standardele mele. Nu mi-aș pune în casă un obiect, fie el cât de smart, dacă nu-mi place cum arată ori nu se integrează în peisaj. Bine… cel puțin nu l-aș pune la vedere.

Nu este și cazul acestor boxe. Cu siguranță dacă le cumperi vrei să le pui la loc de cinste și să te bucuri de ele nu doar prin sunet, ci și vizual. Și pentru că Ikea își pune mereu amprenta asupra tuturor lucrurilor pe care le vinde, fie că vorbim de piese de mobilier și accesorii produse în colaborare, colecția produsă cu Sonos nu putea face excepție. Nu doar numele este tipic brandului suedez, ci și designul. Îmi place ideea de a integra boxele în corpuri de mobilier. De fapt și de drept cele două boxe sunt obiecte de mobilier – una este o veioză, iar cealaltă o poliță. Cât de tare este chestia asta?!

Dar să le luăm pe rând. Cea mare este o veioză camuflată într-o boxă… sau poate invers? Ideea este că designul simplu dar futurist în același timp face ca boxa să poată fi integrată în orice decor. Fie că vorbim de un living cu un design minimalist, de inspirație scandinavă, cu tente ușor industriale sau chiar vintage. Designul este simplu și versatil, deci nu-ți va fi greu să o integrezi.  A doua, varianta un pic mai mică poate fi deghizată cu ușurință într-o poliță sau printre cărți. Dacă alegi să o pui pe verticală o poți camufla în biblioteca cu cărți fără ca cineva să vadă intrusul. În schimb, o poți folosi și pe post de poliță. Accesoriile cu ajutorul cărora poți transforma boxa în poliță se montează foarte ușor, iar accesoriul cauciucat pe care-l poți pune peste boxă protejează suprafața, dar oferă și o zonă antiaderentă.

Astfel poți avea lângă pat o poliță numai bună pentru telefon, un pahar cu apă, ochelarii de vedere sau ce mai ai tu nevoie la îndemână lângă pat. Mi se pare de-a dreptul genial conceptul, iar dacă nu crezi în gusturile mele trebuie să știi că boxă a fost premiată cu Red Dot Award. Pentru ambele boxe, dar și pentru accesorii se vede că cei de la Ikea au avut în prim plan designul și versatilitatea. Astfel, ambele sunt simple, deci pot fi integrate ușor, cablurile au canale speciale de ghidaj ca să nu ai cabluri care atârnă urât din boxe, iar versatilitatea lor este fără doar și poate un punct forte. Evident, nu ignorăm nicio secundă calitatea sunetului oferit de sistemul Sonos. Însă, pentru că eu mă pricep mai mult la estetic decât la sunet, nu mă bag în discuții de oameni mari. De asta s-a ocupat Radu.

Ne-am lămurit la partea cu designul. Însă, nu doar acest factor m-a făcut să mi le doresc. Îți spuneam la începutul articolului că sunt pasionat de design interior, dar și de tehnologie. Ei bine, acum despre tehnologie vreau să-ți vorbesc un pic. Noile boxe din colecția SYMFONISK sunt compatibile cu sistemul TRÅDFRI de la Ikea, deci le poți integra în ecosistemul tău de casă smart, indiferent dacă vorbim de Amazon, Zigbee, Home Kit și așa mai departe. În plus, sunt compatibile și cu Airplay 2 de la Apple. Asta înseamnă că poți reda muzică și conținut audio nativ de pe orice dispozitiv Apple, iar dacă ai două sau mai multe dispozitive poți transmite muzica în același timp. Astfel, dacă ai două sau mai multe boxe în camere diferite poți reda aceeași muzică pe toate boxele fără întreruperi și fără decalaj de sunet. Crede-mă! Am încercat asta și este de-a dreptul fascinant. Să te plimbi prin casă și muzica să nu difere dintr-o cameră în alta. Și senzația aia când pleci, să zicem din living unde cântă muzică și să ajungi în dormitor iar această să nu fie mai încet ori să nu se mai audă de loc este foarte tare! Efectiv ai senzația că muzica te înconjoară și te urmărește. Așa că da, și din punct de vedere al tehnologiei îmi plac foarte mult! Să nu uităm de faptul că boxa mare, cea veioză, are și un bec smart care poate fi controlat prin aplicația Ikea Home Smart, Home Kit, Amazon sau Zigbee, dar și de telecomanda audio cu potențiometru. Pe aceasta din urmă o conectezi cu una dintre boxe și controlezi muzica după bunul plac. Din aplicația Sonos poți controla iarăși mai multe boxe simultan.

Ah, și să nu uit! Eu deja am folosit boxa tip poliță pe post de alarmă. Pentru că da, aplicația Sonos îți permite să folosești boxa pe post de alarmă. Setez ora și zilele în care vrei să sune, chiar și melodia cu care vrei să fii trezit și uiți de grija setării alarmei în fiecare seară. Sfatul meu ar fi să nu-ți pui pe post de alarmă o melodie care îți place. O să ajungi să urăști piesa respectivă. 

Acestea fiind spuse, mie îmi plac foarte mult cele două boxe și accesoriile, mă bucur să le am în teste, iar dacă vrei să vezi mai multe, fii cu ochii pe Instagram CaseBune unde voi posta des poze și story cu noile boxe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.