Cum se fabrică vata bazaltică în România?

După episodul în care m-am urcat împreună cu Marian Pârvu pe o bucată de vată bazaltică de la Rockwool, pentru a vedea cât de rezistentă e, astăzi am venit la fabrică să văd cum se produce vata în România. A fost oprită linia pentru acest videoclip, ceva care nu se întâmplă foarte des.

Am stat de vorbă cu Radu Andrei, managerul fabricii Rockwool din Ariceștii Arhivani, de lângă Ploiești, și am aflat cum se fabrică vata bazaltică. Este un proces de-a dreptul interesant, pe care dacă vrei să-l vezi, trebuie să urmărești videoclipul integral de pe YouTube.

Ca să îți poți face idee despre linia de producție, în 10 minute este produsă suficientă vată bazatică cât pentru a acoperi o casă cu ea. Chiar dacă totul pare floare la ureche, ai nevoie de multă tehnologie pentru ca bazaltul să fie prelucrat, iar vata rezultată să fie de cea mai bună calitate.

Scopul fabricii în prezent este de a scoate cât mai mult din aceleași materii prime, iar aici intervine tehnologia care ajută procesul să fie cât mai bine optimizat și să consume cât mai puține resurse.
Dacă ești curios de viitorul fabricii, ce tehnologie va fi introdusă și care este timpul de livrare pentru comenzile actuale, ai un link mai jos către videoclip.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

*

*