CUM SĂ ÎȚI AMENAJEZI EFICIENT CĂMARA

Poate cămara este ultimul spaţiu din casă căruia să îi acorzi atenţie prea multă, dar ea este un spaţiu vital, mai ales dacă îţi place viaţa ordonată. Are puteri magice şi te poate ajuta să îţi tranformi cu success bucătăria într-una eficientă, perfect funcţională şi în locul ideal pentru prepararea şi savurarea mâncărurilor. Cămara este esenţială în locuinţa românească și merge mână în mână cu tradiţia noastră gastronomică, aşa că şi acest spaţiu merită atenţie şi grijă.

Măsoară şi mobilează

Primul pas este să măsori cu atenţie debaraua şi să gândeşti un sistem eficient de rafturi şi etajere. Pentru un spaţiu preţios al cămării, evită dulapurile cu uşi şi orientează-te către rafturi sau etajere montate direct în perete, dacă spaţiul este mic. Pentru cel mai mare perete, optează pentru rafturi cu structura metalică pe toată lungimea, iar în spaţiul rămas pe pereţii laterali, pune rafturi mai mici şi mai joase. Pentru o curăţenie care să dureze mai mult timp, pune pe rafturi folii speciale din plastic gros, care pot fi spălate regulat. Dacă spaţiul tău este închis cu o uşă normală, te poţi folosi şi de acest spaţiu pentru un organizator metalic sau textil, în care să îţi poţi depozita ustensile mai rar folosite sau chiar şi sticle.

Organizează inteligent

Succesul unei cămări funcţionale şi eficiente vine din modul inteligent în care decizi să organizezi şi să depozitezi totul. Cel mai uşor şi mai eficient este să începi de jos, cu spaţiul dintre raft şi podea sau cu raftul inferior. În acest spaţiu, depozitează obiectele pe care le foloseşti mai rar, cum ar fi trusa de scule sau materialele de curăţenie, ordonate într-o ladă chic sau într-un organizator special din plastic. Deasupra lor, poţi depozita în coşuri, ordonat dar şi elegant, detergenţi şi cele necesare pentru spălarea hainelor. Pe rafturile poziţionate la nivelul ochilor, este bine şi foarte util, să aranjezi ingredientele uscate pe care le foloseşti cel mai des, cum ar fi pastele, orezul sau făina, în borcane sau recipiente din plastic transparent. Astfel, le vei vedea mai bine, vor fi mai la îndemână şi vor arata ordonat. Fructele pot sta în coşuri sau fructiere din sârmă pe rafturile superioare, ca să nu se strice rapid.

Trucuri şi nimicuri

Pentru o cămară și mai eficientă, adaugă şi etichete pentru fiecare recipient, coş şi ladă, pe care să notezi conţinutul. Fă loc şi electrocasnicelor mai puţin folosite, ca mixerul, blenderul sau aparatul pentru sucuri, dacă nu le foloseşti zilnic, ca să nu încarci blatul de bucătărie. Tot pentru optimizarea spaţiul bucătăriei şi pentru un designul intact, scapă de prosoapele de bucătărie şi alte textile şi amplasează cârlige pe rafturi. Dacă spaţiul cămării îţi permite, poţi monta şi diverse şine şi sertare sau suporturi rotative, pe care să îţi pui condimentele.

Cămara joacă un rol foarte important atunci când îţi doreşti o bucătărie ca din reviste, cu o amenajare complexă şi elegantă. Acest mic spaţiu, de multe ori neglijat, va prelua toate obiectele care ar putea strica imaginea chic a bucătăriei şi poate salva acest spaţiu de aglomeraţie şi dezordine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.