Cum să faci poze profi cu telefonul pentru casa pe care vrei să o închiriezi/vinzi

Fotografiile casei joacă cel mai important rol în anunțurile imobiliare. Ele oferă prima impresie potențialului client și pot aduce argumente bune în procesul vânzării sau închirierii. Atunci când vrei să vinzi sau să închiriezi, merită ca imaginile să fie făcute după niște reguli studiate de profesioniști.

Pregătește locuința pentru fotografiere. Folosind propriul telefon, poți obține rezultate bune, dacă ai pregătit înainte terenul. Pozele nu trebuie să aibă amprenta actualilor proprietari. Obiectele proprietarilor ar putea limita imaginația potențialilor clienți. Viitorii proprietari sau chiriași cu siguranță au propriul stil. De asemenea, dacă ai prea multe elemente de decor sau prea multă mobilă, vei limita numărul de persoane care se vor regăsi în decorul locuinței. Nu prinde oameni în cadru, lasă locuința goală. Aliniază masă și scaunele, ai grijă să nu se vadă rufele întinse la uscat, ascunde litiera pisicii și cosurile de gunoi. Scoate covoarele pentru ca podeaua să fie vizibilă.
Când fotografiezi baia, lasă capacul să acopere vasul de toaletă și nu lăsa prosoape la vedere. Produsele de igiena personale ar trebui, de asemenea, înlăturate.

Evită lumina artificială. De cele mai multe ori calitatea luminii artificiale lasă de dorit. Trage draperiile și lasă lumina naturală să inunde camera. Corpurile de iluminat ar trebui lăsate însă aprinse, pentru atmosfera pe care o creează. Dacă se poate, alege o zi senină. Nu te rezuma la un singur cadru pentru fiecare cameră, fotografiază din mai multe unghiuri și apoi alege pozele care reprezintă cel mai bine punctele forte ale camerei.

Dacă vinzi sau inchiriezi o casa, este foarte important să ai o fotografie de exterior. Clienții vor să vadă imagini din care își pot da seama de dimensiunile casei, cum este așezată față de vecini și cum arată drumul de acces. Pregătește spațiul exterior înainte de fotografiere. Tunde iarba, curăță aleile de frunze și noroi și evită să surprinzi ustensile de grădină, coșuri de gunoi sau bicicletele celor mici. Încearcă să fotografiezi mai pe seară, la golden hour. Evită ca soarele să se reflecte în ferestre sau în suprafețe lucioase, pentru că reflexiile vor fi deranjante în imagini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.