CUM SĂ ECONOMISEȘTI CÂND MOBILEZI LOCUINȚA

Amenajarea sau renovarea unei locuinţe este un proces costisitor, cu multe cheltuieli neaşteptate şi surprinzător de mari. După ce ai dat deja sume considerabile pe finisaje, instalaţii, tâmplării şi manopera, şi alte nimicuri necesare, mobilarea spaţiilor vine ca o corvoadă în plus pentru bugetul tău, iar entuziasmul de la început poate scădea dramatic. De multe ori, mobilarea poate costa chiar mai mult decât renovarea, dacă nu bugetezi totul cum trebuie, iar rezultatul final nu e neapărat satisfăcător. Ca să ţii cheltuielile în frâu şi ca să investești corect şi cu efect, trebuie să ţii cont de câteva aspecte.

 

Atenţie la preţurile “prea bune”

Primul instinct atunci când vrei să economiseşti este să cauţi cele mai bune oferte. Deşi ideea este perfectă şi cu siguranţă trebuie pusă în aplicare, trebuie să fii foarte atent la ofertele suspect de generoase. Când cauţi şi urmăreşti scăderea preţurilor la magazine celebre, şansele să găseşti ceva de calitate sunt mari, însă acolo, reducerile nu vor fi niciodată ridicol de mari. Mai nou, Internetul este plin de aşa zişi producători care vând seturi întregi de mobilier la câteva sute de lei, pozele de prezentare arată fantastic iar tu te vei simţi tentat să plasezi o comandă. Din păcate, mulţi au căzut în plasă şi s-au trezit cu seturi de mobilier chinezesc, din materiale de proastă calitate şi cu piese de îmbinare extrem de fragile şi prost executate. Să zicem că ai avut noroc şi ai primit un set asemănător cu cel din poze. Problemele vor apărea în timp, pentru că un obiect din materiale proaste nu va putea rezista bine în timp, iar asta va presupune cheltuieli suplimentare. Deşi aceste “oferte” se vor traduce în economii acum, în viitor, piesele de mobilier se vor deteriora rapid şi vor trebui înlocuite, ceea ce va presupune alte cheltuieli şi alt efort.

 

Alege momentul perfect

Dacă preţurile prea mici din magazine trebuie tratate cu multă atenţie, există şi oferte bune care trebuie vânate cu perseverenţă. Mulţi retaileri reputaţi vor tăia procente  considerabile în timpul celor două perioade de reduceri din timpul anului, în ianuarie şi iunie-iulie. Bineînţeles că pot apărea discounturi şi lichidări de stoc şi în restul anului, sau de Black Friday, şi tocmai din acest motiv trebuie să fii mereu atent. Caută din timp piesele de mobilier care te interesează, ai răbdare şi urmăreşte o perioadă de timp preţurile. Preţul setului tău preferat de mobilier ar putea scădea cu câteva sute de lei, iar orice economie va fi binevenită. Te vei alege cu mobilierul dorit, din materiale de calitate de care te vei bucura mult timp, şi vei economisi nişte bani pe care îi poţi folosi pentru electrocasnice sau decoraţiuni.

 

 

Ȋncearcă la “vechitui”

Mobila din magazinele cu antichităţi este foarte la modă printre designerii celebri, datorită aspectului unic şi istoriei din spatele fiecărei piese. Chiar dacă piesele au ceva vechime, asta nu înseamnă că vor fi deteriorate, învechite sau urâte, ci dimpotrivă. Ȋn vremuri apuse, majoritatea pieselor de mobilier erau făcute sau finisate manual, iar materialul de bază era lemnul masiv, aşa că ai sanşe să dai peste obiecte cu un aspect deosebit şi de foarte bună calitate. Găseşte câteva magazine sau siteuri cu piese vintage de calitate şi urmăreşte stocul constant. Totuşi, ai grijă să cumperi doar obiecte din materiale rezistente, fără defecte majore şi care să se potrivească în amenajarea ta. Astfel, spaţiul va căpăta un vibe deosebit şi vei face şi economie.

O amenajare reuşită nu vine neapărat şi cu cheltuieli extrem de mari. Poţi mobila o locuinţă şi cu un buget rezonabil, dacă ştii unde să cauţi şi ai răbdare. Trebuie să investeşti şi în calitate, nu doar în design, pentru că astfel te vei bucura mai mult timp de investiţia ta şi vei evita costuri suplimentare neprevăzute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.