CUM SĂ AMENAJEZI SPATIUL DE SUB SCARĂ

În orice locuință, mai ales atunci când vine vorba de cele de dimensiuni mai reduse, fiecare metru pătrat contează și trebuie să profiți de fiecare spațiu disponibil. Asta înseamnă că va trebui să fii foarte creativ cu compartimentarea și amenajarea spațiilor, dar și cu spațiile de depozitare. Din fericire, există un spațiu ignorat care te poate ajuta și pe care îl poți amenaja în moduri foarte creative, în funcție de nevoi. De multe ori, spațiul de sub scară trece neobservat și este considerat o pierdere necesară, însă cu puține resurse și multă imaginație, el poate fi transformat într-un aliat în orice locuința.

O bibliotecă spectaculoasă

Dacă și tu ai o colecție minunată de cărți, dar care stă ascunsă în diverse cutii, e timpul să îți îndrepți atenția spre spațiul de sub scări. Poate că livingul a fost deja ocupat de televizor, diverse seturi de pahare și farfurii, iar cărțile nu au mai încăput. Cu câteva etajere și o bormașina poți transforma spațiul de sub scară într-o bibliotecă extrem de elegantă, în care să îți expui cărțile citite, sau care urmează să fie savurate. Mica bibliotecă va arăta foarte bine iar tu vei avea mereu la îndemână cărțile preferate.

O grădina interioară

Adu puțin din farmecul naturii în casa ta cu ajutorul unor plante vesele, care vor arăta frumos și îți vor curăța și aerul. Poți folosi același sistem ca și la bibliotecă, să montezi rafturi și să așezi ghivece de diverse dimensiuni, cu tot felul de plante verzi, sau îți poți lăsa imaginația să zburde. Joacă-te cu poziționarea etajerelor pentru a crea puțin dinamism iar în partea de sus montează cârlige și agață ghivece cu plante curgătoare, care să simuleze efectul unui perete verde. Bineînțeles, poți renunța la rafturi și ghivece și să montezi un perete verde adevărat, din diverse specii de mușchi sau licheni.

Spații chic pentru depozitare

Spațiul de sub scară te poate scăpa de dezordine și poate deveni gazda obiectelor rătăcite prin casă, sau chiar o depozitare tematică. Din fericire, ai mai multe opțiuni de rezolvare, în funcție de nevoile tale. Poți monta rafturi și etajere, pe care să le închizi sau nu, dacă vrei să expui coșuri și cutii cu design interesant. Dacă vrei să îți depozitezi prosoapele, lenjeriile de pat sau diverse obiecte vestimentare sau pantofi, alege un corp cu sertare făcut la comandă. Acest spațiu poate deveni și un loc în care să îți expui diverse colecții sau obiecte decorative deosebite.

Barul extravagant

În locuințele vedetelor, barul este un spațiu nelipsit, însă și tu poți avea propriul bar, fără să sacrifici din metrii utili ai locuinței, dacă îl amplasezi sub scară. Barul de sub scară va deveni spațiul preferat din casă al oaspeților tăi, mai ales dacă ai plan liber, cu un living deschis spre hol. Poți monta câteva dulapuri și vitrine, care să găzduiască colecția ta de băuturi, dar și paharele. Amplasează și un blat de bar și câteva scaune înalte și îi vei impresiona pe toți cei care îți vor trece pragul.

Mica spălătorie

Dacă amplasarea ghenelor îți permite, poți amenaja o mică spălătorie fix sub scară. Montează mașina de spălat în cea mai scundă parte iar în spațiul rămas poți monta etajere pe care să îți depozitezi detergenții, fierul de călcat și coșul de rufe.

Locul de sub scară este asul tău din mânecă dacă îți dorești mai mult spațiu în casă. Cu puțină imaginație, te poate ajuta să te organizezi mai bine, să te relaxezi sau să socializezi cu stil. Profită de acest spațiu nefolosit și transformă-l în ceva special.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.