Video – CUM MODERNIZEZI UN APARTAMENT COMUNIST

Da, se poate foarte bine și la un apartament vechi, chiar fără să tragi cabluri. Dani Ionescu este un IT-st din Brașov, pasionat de case inteligente, care locuiește într-un bloc construit în perioada comunistă. A înțeles că tehnologia de astăzi îi poate servi la modernizarea locuinței și s-a apucat de treabă. Spune ca nu a avut de la început un plan clar, așa că le-a luat pe rând. Până când a hotărât ce sistem și ce piese să folosească, Dani a testat zeci de soluții.

Mai întâi a facut luminile RGB și dimabile, apoi a automatizat descuierea ușii. Acum este mândru că a scăpat de toate cheile. Dar nu și de cea de la mașină.

În bucătărie are un buton programabil cu care aprinde lumina atât cat vrea, pornește un program de radio sau altă sursă audio, iar sub chiuvetă are un senzor de apă care, în caz de inundație, oprește robineții și îi trimite un SMS. Atunci când pleacă de acasă, setează un mod în care ușa se încuie singură, se sting toate luminile și se activează senzorii de prezență. Daca cineva încearcă să intre în casă, pornește alarma, luminile se aprind roșii si sistemul îi trimite un SMS. A integrat în sistemul smart și sistemul audio din casă, care poate fi comandat intergral sau pe zone.

Toate comenzile casei se bazează pe unitățile de comandă de la Smart Things și sunt integrate într-o aplicație pe telefon sau tabletă.

Dani a făcut un calcul sumar și crede că toată modernizarea l-a costat vreo 4000 de Euro. A pornit o afacere din know-how-ul pe care l-a dobândit, și acum speră să instaleze sisteme de Smart Home în Brașov.

7 Comentarii

Sabin Voda 09/09/2019 la 15:38 Reply

Salut,
Observ o “automatizare” peste batranul interfon. Poti sa-i spui te rog la ce foloseste? Un model eventual?

Robert.P 19/09/2019 la 22:15 Reply

Salut. Si eu sunt pasionat de automatizari in casa, dar eu am pornit pe o alta metoda:
– folosesc OpenHab ca server iar de pe o tableta comanda luminii si afisarea temperaturii camerei (cu senzor de temperatura si umiditate) si a temperaturii exterioare preluata de pe OpenWeatherMap.
– am pe pervazul balconului (stau la bloc) panou solar de 20W pentru a incarca un acumulator li-ion pentru ca o parte din lumini sunt trecute pe becuri LED pe 12v. Urmeaza inca un panou solar de 40w si un incarcator MPPT, ambele de la Victron. Voi reveni cu poze. 🙂

    George Buhnici 23/09/2019 la 10:01 Reply

    Interesantă instalație.
    Succes!

Liviu 21/10/2019 la 01:13 Reply

Ingenios ce ai putut sa faci cu toate combinatile de protocoale. Incercati Loxone, e magic! Fibaro si Hue sunt faine ca design, dar Loxone e campion la trairea intr-o casa in “mod automat”

Voicu Andrei 14/12/2019 la 16:26 Reply

Salut,
Cum ai reusit sa automatizezi interfonul?
Un model,o marca la cutia aceea aplicată peste interfon?

cata 11/01/2020 la 05:19 Reply

da si eu sunt interesat tot de interfon. mc

Adrian 26/09/2020 la 21:41 Reply

As putea avea o sursa de al gasi pe Dani Ionescu !
Aproppo emisiunile tale sint foarte interesante !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.