Cum instalezi corect termosistemul?

Astăzi vorbim din nou despre termosistem, mai exact despre pașii pe care trebuie să îi urmezi ca să îl montezi corect și cu cât mai puține pierderi de material. Alături de noi este Marian Pârvu de la Rockwool.

Procedura de montare include șapte pași simpli, pe care îi detaliem în cele ce urmează. Desigur, montajul se face cu firme de specialitate, însă știi deja cât este de important să fii și tu informat, ca să poți verifica lucrarea.

Înainte de orice, trebuie să calculezi cantitatea de material de care ai nevoie, pentru că nu vrei să dai bani pe mai multe materiale decât ai nevoie sau să realizezi la un moment dat nu ai suficient. Fii atent la stratul de armare și la tencuială.

Dacă vrei să montezi vată bazaltică peste vechiul termosistem de polistiren, află că nu este o idee bună. Cele două materiale reacționează diferit la temperatură și lucrează diferit, așadar vei avea locuri în care nu se etanșeizează corect și este posibil să apară infiltrații. De asemenea, nu lăsa echipa să monteze termosistemul la temperaturi extreme și asigure-te că respectă timpul de uscare al materialelor. Nu ai vrea să te confrunți cu probleme din cauză că montatorii s-au grăbit.

Pentru mai multe detalii și pentru o explicație venită din partea unui profesionist, urmărește videoclipul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

*

*