Cum iluminezi corect exteriorul unei case – CASEBUNE.RO #casabuhnici

La prima vedere pare simplu să iluminezi curtea unei case. Un bec aici, unul acolo, unul pe colț ca să fie lumină la poartă și unul în spate ca să vezi când vrei să faci un grătar. Vei lua cu siguranță corpuri de iluminat mai ieftine pentru că scopul principal este să ai lumină și atât. În spatele unei case și a unei grădini ca în povești stă puțin mai multă tehnologie și ceva pregătire în domeniu.

Lumina este responsabilă de funcționarea noastră corectă ca ”mamifere. Dacă ai lumină corectă vei funcționa corect. Dacă ai lumină slabă în casă sau la birou, atunci când ieși afară te vei simți un alt om, vei avea senzația de libertate. De cele mai multe ori nu te simți ”închis, captiv” pentru că ești ”la muncă” ci pentru că iluminarea de ”la muncă” nu a fost gândită corect. La fel este și în cazul casei tale, nu este suficient un singur bec la ușă și unul la poartă. Cel mai bine iei legătura cu un specialist care îți poate spune ce fel de corpuri de iluminat să cumperi și unde să le amplasezi. În cazul de față am procedat și eu la fel, și dintr-o dată s-a schimbat totul.

Am instalat o serie de corpuri de iluminat cu LED de la Zumtobel, și cu ajutorul lui Laurențiu Cojocaru de la Green Electric le-am și automatizat. Luminile noi consumă maximum 10W când sunt aprinse la maximum, însă în 99% din timp vor sta la 10%, adică maximum 1W pentru fiecare corp de iluminat. Casa și grădina arată acum incredibil, și unde mai pui că sunt legate la senzorii de mișcare de prin curte, și își cresc automat intensitatea luminoasă atunci când îmi detectează prezența. Pot ieși liniștit din casă fără să îmi fie teamă că mă împiedic și cad într-un tufiș.

1 Comentarii

Ionut Bedreag 21/05/2021 la 00:21 Reply

frumos… imi puteti recomanda pe cineva pentru interior?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.