CUM FUNCȚIONEAZĂ POMPA DE CĂLDURĂ
Ovidiu Țifui ne-a arătat, când i-am vizitat sediul companiei de la Cluj, cum funcționează pompele de căldură pe care le construiște și le instalează.
Ne-a arătat două modele de pompe de căldură. Una sol-apă cu foraj la adâncime și cu agent intermediar, iar cealaltă este tot sol-apă dar cu vaporizare directă în sol. Pompele de căldură construite de Ovidiu folosesc drept agent frigorific propanul, care este un gaz natural.
În cazul pompei cu vaporizare directă în sol, propanul este trimis de pompa de căldură, prin niște conducte specialecare sunt îngropate în pământ la adâncimea de 1,5 metri. Acolo, este păstrată căldura de la soare dar și energia termală.
Amănuntul la care trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați o pompa de căldură se numește COP. Adică Coeficientul de Performanță. Este raportul dintre energia produsă și energia consumată de o pompă de căldură. Pompele de căldură mai eficiente au coeficientul de performanță mai mare. O valoare minimă a COP pentru un astfel de aparat este de 4. Dacă este mai mare, este mai bine. Mai mic, nu merită.
În video care urmează, Ovidiu descrie cu destule amănunte funcționarea pompelor de căldura pe care le produce, dar principiile de funcționare sunt similare pentru toate pompele de căldură.
26 Comentarii
Salutare, felicitări pentru video! Poate ne lămuriți și pe noi cum sta treaba cu costurile… Ovidiu spunea de 450-500 Euro pentru o suprafață de 200 mp. Este vorba de costul pe lună sau pe sezon? Sau a vrut să spună Ron?
Mulțumesc,
Este vorba de un consum de 450-500 EUR/an, costuri reprezentand curentul electric consumat pentru functionarea pompei de caldura!
pompa de caldura ( costuri de la 450 euro pana la 500 euro ????? ) sau Ron ??? ( pe luna sau pe an ??? il rog pe Dl Tifui sa ne lamureasca !!! Multumesc
450-500 EUR/an , nu pe o luna de zile!
pompa de caldura ( costuri de la 450 euro pana la 500 euro ?????? cred ca Dl Tifui ar trebui sa ne lamureasca ( pe an sau pe luna ??? sau 450 Ron pana la 500 ron pe luna ????
nea tifui ceva solar cu acumulare in schimbare de faza ai incercat?
Buna ziua. Se poate construi deasupra tevilor instalate in sol o casa o cale de acces pentru masina etc. Si se poate sa imi oferiti o adresa de mail al domnului Ovidiu. Va multumesc o zi buna.
Aici găsiți tot http://pompedecaldura.eu/contact/
In cazul sistemului cu vaporizare directa in sol , tevile trebuiesc asezate in pamant pe langa amprenta casei, nu sub ea. Exista varianta de inmagazinare de energie in placa de fundatie a casei, dar necesita o atentie deosebita la dimensionare!
Pentru contact, vizitati va rog http://pompedecaldura.eu/contact/, trimiteti o cerere de oferta la office@pompedecaldura.eu sau pe facebook: http://www.facebook.com/pompedecalduratifui/
Ce plaja de consum de curent au pompele de caldura prezentate/fabricate de ECO INSTAL?
Pompele de caldura fabricate de noi consuma curent electric intre 15% si 22% din energia termica pe care o produc! COP(coeficient de performanta) intre 4,9 si 6,4 in functie de modul de captare al energiei(sol-apa, sol-apa cu vaporizare directa, apa-apa)
Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine pompele de caldura. Momentan singurele mele surse de incalzire sunt lemne si curent. Cum as putea sa iau legatura cu domnul Țifui? Eu sunt din Dej jud. CLUJ. VA MULTUMESC!
Va rog vizitati http://pompedecaldura.eu/contact/ , trimiteti cerere de oferta la office@pompedecaldura.eu sau ne scrieti la http://www.facebook.com/pompedecalduratifui/
Multumesc
4-500 e cost pe luna pt incalzire ? si unde-i avantajul ?
Costul este pentru un an intreg, nu pe o luna!
Bună ziua! Ce sumă este necesara pentru acest sistem într-o casă de 70mp util?
Salut
Mergi cu întrebarea asta la un inginer. El te va lămuri.
Sau ia legătura cu Ovidiu Țifui.
Succes!
ADICA CUM II TRIMITI LA INGINER? VAI SI AMAR DE SPECIALIZARE, INDRUMARE. BLA, BLA, BLA NIMIC CONCRET, PRET INVESTITIE, PRET AMORTIZARE. SCHIMBAREA DE STARE CREAZA MAI MULTA PERFORMANTA DECAT ARGONUL DIN VARFUL CIOCANULUI DE LIPIT AL D – LUI TIFUI.
Salut
Caut o solutie pentru 1000 mp de sera in sistem Aquaponic !
0724593613
Va urmaresc pe amândoi, am început cu buhnici care ma enervează la modul bun spus 😆 care tot aduce noutăți beton despre încălzire și automatizare. Pe scurt.. am început renovarea casei complete cu instalare de încălzire in pardoseala pe o suprafață utilă de aproximativ 140 mp. Dispun si de o grădină de zarzavaturi unde as putea instala sistemul cu vaporizare . Ce recomandati sa fac? Foraje sau de suprafață? Care e cea mai bună soluție raportat la un preț decent. Vreau sa vorbesc daca se poate cu Ovidiu pentru o instalație de la el . In județul mureș . Sol arabil fără pietre. Multumesc domnilor pentru efortul depus pentru a ne deschide ochii
Bun,pana la urma cat costa tot? aparat,instalare,de costuri anuale ne am lamurit, cu respect al dvs.
Salut! A reusit cineva sa achizitioneze pompa de caldura pentru casa lui cu finantare partiala din fonduri gen “casa verde”?
Buna ziua.Detin o casa la tara,suprafata utila 120 metri patrati,am fantana forata la 25m,casa este anvelopata cu polistiren de 100/80 si doresc o varianta de pompa de caldura.Adica pret achizitie,consum/luna,eu avand calorifere care sunt racordate la centrala pe lemne.
Buna ziua, As dori daca se poate sa pun si eu o intrebare pertinenta. Este posibil conectarea la un sistem fotovolatic pentru functionare? Sa presupunem ca avem o suprafata de incalzit undeva la 300 m2.
Locuiesc in Franta si am o casa cu gradina. Credeti ca as putea instala singur sistemul cu pompa sol-apa, eventual cu ajutorul unui instalator local? Am ceva abilitati tehnice dar nu sunt specialist. Aveti o brosura cu modul de instalare? Multumesc!