CUM FACI REVIZIA INSTALAȚIILOR?

De când s-a mai încălzit afară, aveam o presiune: nu știam dacă toate instalațiile sunt pregătite pentru  vară. Așa ca l-am invitat din nou pe la mine, pe cel mai bun inginer de instalații pe care îl cunosc. Ovidiu Țifui. Și dacă tot l-am prins, am facut și câteva video pentru CaseBune.ro.

Am început revizia cu instalația de ventilație a casei. Am scos filtrele si am fost uimit. Filtrul aerului evacuat era moderat de îmbâcsit, dar cel pentru aerul care intră în casă era de-a dreptul negru. Nu îmi vine să cred că în numai 5-6 luni, într-o zonă relativ departe de trafic, lângă pădure, se poate aduna atâta praf. Mă întreb, în cazul ăsta, cum arată filtrele din centrul Bucureștiului. Și mă întreb cât de rău ne face tot praful acesta.

Am trecut apoi la verificarea filtrului HEPA din aspiratorul centralizat.  Uimitor cât de curat l-am gasit, pentru a treia oară într-un an și jumătate.

Filtrele de apă au reținut în câteva luni destul de multe impurități. Unele dintre ele se pot spăla și pot fi folosite din nou, însă am preferat să le schimb pe toate, mai ales că au un preț accesibil.

Când Ovidiu a verificat instalația de încălzire și pe cea de răcire a descoperit un ceas indicator defect. Dar nu a afectat funcționarea. Așa că a trebuit să îl schimbe și să verifice din nou cantitatea de lichid dar și concentrația ei.

Până la urmă am ieșit bine, fără să fie nevoie de mari intervenții. Au mai fost de izolat cîteva mici segmente de conducte care transferau temperaturi și în camera tehnică, dar cam asta a fost tot.

Am verificat instalația și am schimbat filtrele pentru știu foarte bine că este mult mai scump să repari decât să întreții.

Filmul întregii “lucrări” îl găsiți aici:

1 Comentarii

Bogdan 17/04/2020 la 12:09 Reply

Buna ziua! As vrea să-mi montez și eu un sistem pentru filtrarea apei și as dori sa știu ce firma sunt ale dumneavoastră și de unde le pot cumpara. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.